Η γλύπτρια Anne Mimi Sammis μιλά για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στα έργα της

Η γλύπτρια Anne Mimi Sammis μιλά για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στα έργα της

Η γλύπτρια Anne Mimi Sammis εμπνέεται από την ομορφιά γύρω της και δημιουργεί γλυπτά βασισμένη στη φιλοσοφία της, πως δηλαδή η τέχνη πρέπει να αντικατοπτρίζει την αγάπη και τη χαρά και να προωθεί την ελευθερία του λόγου.

Η δικιά της μεγάλη αγάπη; Η θάλασσα.

Πριν λίγο καιρό η Sammis μίλησε στη Huffington Post US για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθεί και για το πώς η θάλασσα αποτελεί πάντα αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαδικασίας.

«Αγαπώ τη θάλασσα.

Δημιουργώ μπρούτζινα γλυπτά που, τόσο αισθητικά όσο και πνευματικά, είναι εμπνευσμένα από αυτή. Οι αψίδες και οι καμπύλες κάθε έργου μου αντιπροσωπεύουν την κίνηση της θάλασσας. Νιώθω τη θάλασσα σαν σπίτι μου. Ζω κοντά της, κολυμπώ μέσα της και δημιουργώ τα γλυπτά μου δίπλα της. Η θάλασσα μας αποδέχεται όλους -είναι πάντα εδώ για να μας γαλουχήσει και να μας θεραπεύσει. Η θάλασσα είναι συναρπαστική -βρίσκεται πάντα στο ίδιο σημείο αλλά αλλάζει συνεχώς. Το χρώμα, τα κύματα, αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό.

Για να δημιουργήσω ένα γλυπτό, χύνω λιωμένο μπρούτζο μέσα σε καλούπι για να αιχμαλωτίσω την ουσία της κίνησης. Υπάρχουν 32 βήματα στη διαδικασία δημιουργίας ενός μπρούτζινου γλυπτού. Ανάμεσα σε αυτά είναι η δημιουργία μιας μακέτας από κερί, η κατασκευή των καλουπιών, η χύτευση, η συγκόλληση και η δημιουργία της πατίνας (σ.σ. το λεπτό στρώμα πρασινωπής ουσίας που καλύπτει τα χάλκινα και ορειχάλκινα αντικείμενα). Είναι μια δουλειά μεγάλης έντασης, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πανέμορφο και διαρκεί μια ολόκληρη ζωή.

Η γλυπτική και η θάλασσα με κάνουν να νιώθω ευτυχισμένη και αυτό είναι και όλο το νόημα της δουλειάς μου. Η ειρήνη, η χαρά και ο εορτασμός της ζωής».

Δημοφιλή