Και ξαφνικά η Αθήνα γέμισε επιθυμίες τυπωμένες σε λευκό χαρτί

Και ξαφνικά η Αθήνα γέμισε επιθυμίες τυπωμένες σε λευκό χαρτί

Ποιά είναι η επιθυμία σας; Και πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να τις εξωτερικεύσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να την διαβάσουν όλοι οι Αθηναίοι;

Κάποιοι μπόρεσαν να το κάνουν πραγματικότητα. Και το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε από μηνύματα - επιθυμίες σε Λευκό Χαρτί.

Εμπνευστής ο ιδρυτής και σκηνοθέτης της θρυλικής πειραματικής ομάδας Forced Entertainment, Τιμ Έτσελς, που γέμισε τους δρόμους της Αθήνας με τα μηνύματα όσων δεν μπορούν να ψηφίσουν – ενηλίκων, εφήβων και παιδιών.

«Τι θα άλλαζες στον κόσμο, στη ζωή σου, στον εαυτό σου, στη χώρα, στην πόλη, στη γειτονιά σου ή, έστω, στη θέα από το παράθυρό σου; Και τι απαιτείται για να συντελεστούν αυτές οι αλλαγές;». Οι συμμετέχοντες στο πρότζεκτ, από παιδιά κάθε ηλικίας έως αιτούντες άσυλο, μετανάστες και πρόσφυγες, ρωτήθηκαν για τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις ελπίδες τους για το μέλλον, εστιάζοντας σε όσα θα ήθελαν να αλλάξουν.

Παίρνοντας σύντομα κείμενα από τις συνεντεύξεις (για τις οποίες συνεργάστηκε στην Αθήνα με τη σκηνοθέτη και δραματουργό Γεωργία Μαυραγάνη και την παιδαγωγό και μεταφράστρια Φαίδρα Τσαλαμπαμπούνη), ο Έτσελς δημιουργεί παρεμβάσεις στην πόλη ρίχνοντας φως στις επιθυμίες ανθρώπων που συνήθως παραμένουν έξω από το δημόσιο διάλογο.

Το πρότζεκτ, που υλοποιείται στο πλαίσιο του poster-project της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τίτλο «And For The Rest (Athens)» θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου.

Επιθυμίες σε Λευκό Χαρτί

Δημοφιλή