Οι έρευνες για την εκτέλεση φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας: «Μάνα φεύγω. Πάω να δω κάτι φίλους»

Οι έρευνες για την εκτέλεση φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας: «Μάνα φεύγω. Πάω να δω κάτι φίλους»
Eurokinissi

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη μυστηριώδη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε θαμνώδη περιοχή της Πεντέλης.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα και από φίλους του, χωρίς να προκύπτει κάποιο σημαντικό στοιχείο που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λόγια που είπε ο 20χρονος πριν φύγει για τελευταία φορά από το σπίτι του ήταν: «Γεια σου μάνα. Φεύγω. Πάω να δω την… (αναφέρεται όνομα κοπέλας) και κάτι φίλους».

Η τελευταία αυτή φράση ειπώθηκε στις 18.30, απόγευμα Κυριακής (8 Μαΐου 2016). Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Οι αστυνομικοί αναζητούν την κοπέλα που θα έβλεπε εκείνο το απόγευμα ο φοιτητής για να της πάρουν κατάθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος ήταν ο άνθρωπος που τον είδε τελευταία φορά.

Η Αστυνομία εξετάζει –μεταξύ άλλων- το σενάριο των προσωπικών ή οικονομικών διαφορών που μπορεί να προέκυψαν με άγνωστα στις Αρχές άτομα κατά τη διάρκεια της τελευταίας του εξόδου. Προς το παρόν δεν εντοπίζεται κάτι ύποπτο στο παρελθόν του νεαρού. Ο 20χρονος είχε απολυθεί πριν από μερικούς μήνες ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός του Πεζικού και συνέχιζε την φοίτησή του στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας. Πριν από ένα περίπου ένα μήνα είχε νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Άλδου Μανουτίου στους Αμπελόκηπους, όπου μοίραζε τον χρόνο διαμονής του με το πατρικό σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Οι γονείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών στις 10 Μαΐου 2016. Η τελευταία φορά, ωστόσο, που τον είδε η μητέρα του ήταν το απόγευμα στις 8 Μαΐου 2016. Έξι ημέρες μετά, στις 09:10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου 14 Μαΐου 2016, ένας νεαρός ορειβάτης, σε θαμνώδη περιοχή δίπλα σε χωματόδρομο στην περιοχή Άγιος Πέτρος Πεντέλης, εντόπισε τη σορό του σε προχωρημένη σήψη.

Η σορός βρισκόταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σε προχωρημένη σήψη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από την αρχή το κατά πόσο έφερε τραύματα από όπλο ή άλλο αντικείμενο. Μερικές ημέρες αργότερα ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε τρία τραύματα από κυνηγετικό όπλο, από κοντινή απόσταση, στο κεφάλι, στην δεξιά κροταφική χώρα, στον θώρακα και την κοιλιά. Οι δράστες φαίνεται να είχαν συναντηθεί με το θύμα σε άλλο σημείο, ωστόσο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον προσέλκυσαν ή μετέφεραν με τη βία στην θαμνώδη περιοχή όπου τον εκτέλεσαν.

Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής, περίμεναν την κηδεία του νεαρού παιδιού, προκειμένου να λάβουν κατάθεση από την μητέρα του, τις δύο αδερφές του και νέα συμπληρωματική του πατέρα του.

Δημοφιλή