Και ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές; Μια κόντρα που μεταφέρθηκε στα αμφιθέατρα

Και ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές; Μια κόντρα που μεταφέρθηκε στα αμφιθέατρα
Menelaos Myrillas / SOOC

Η ημέρα είχε και φοιτητικές εκλογές, που όμως στο επίκεντρο βρέθηκε μια κόντρα. Εκείνη σε αυτή που έχουμε συνηθίσει να γράφουμε ως γαλάζια νεολαία.

Έτσι, μια κίνηση φοιτητών αποφάσισε να διαχωρίσει τη στάση της από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατέβηκε στις φοιτητικές εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας την διαμαρτυρία της για την αναστολή λειτουργίας της νεολαίας της ΝΔ μετά το συνέδριο της Θεσσαλονίκης. Διεκδικεί δε την πρωτιά στις εκλογές στα ΤΕΙ.

Μόνιμη διάσπαση; Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρουν ότι οι φοιτητικές δυνάμεις που καταγράφονται ως ΟΝΝΕΔ θα επιμείνουν σε αυτή τη στάση, χωρίς να προϊδεάζουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους από την επομένη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών.

Ο δε Ανδρέας Παπαμιμίκος, πρώην γραμματέας της ΝΔ, σπεύδει να διευκρινίσει, με ανάρτησή του στο facebook ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κίνηση οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να καταγραφούν ως ΟΝΝΕΔ.

Ανακοίνωση φοιτητών των συλλόγων που αυτονομήθηκαν από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παράγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.

Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.

Σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την ολοκλήρωση των εκλογών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναφέρει:

Τα μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ευχαριστούν θερμά τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανεξαρτήτως της παράταξης που επέλεξαν να ψηφίσουν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που δεν φοβήθηκαν από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων και θέλησαν να εκφραστούν μέσα από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών κρατώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες ψηλά.

Η παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ παρέμεινε ο πραγματικός εκφραστής των απόψεων - των θέσεων - της πολιτικής φιλοσοφίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών της χώρας, διατηρώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά την αυτοδυναμία στα ΤΕΙ και τα υψηλά ποσοστά στα Πανεπιστήμια.

Η στήριξη όλων όσων πιστεύουν σε εμάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για ένα καλύτερο και σύγχρονο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, αλλά για μία δικαιότερη κοινωνία, για μια καλύτερη Ελλάδα. Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας, απέναντι σε μία κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα χωρίς πυξίδα, αλλά και απέναντι σε όσους επιμένουν να διχάζουν αντί να ενώνουν ... εμείς διατρανώνουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε για το μέλλον που μας αξίζει.

Δημοφιλή