Διευκρινίσεις ΣΕΒ για τα περί περικοπής 13ου και 14ου μισθού

Διευκρινίσεις ΣΕΒ για τα περί περικοπής 13ου και 14ου μισθού
Eurokinissi

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, δεν ετέθη θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Αντιθέτως, συζητήθηκαν αναλυτικά η αναβάθμιση του διαλόγου για τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς και μέτρα μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που θα αυξήσουν το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, διευκρίνισε το βράδυ της Τετάρτης ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Νωρίτερα κατά τη συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς για τα εργασιακά ο κ. Φέσσας είπε ότι ο ΣΕΒ δεν είναι υπέρ των ομαδικών απολύσεων και τόνισε πως δεν χρειάζεται πλαίσιο γι αυτές ούτε και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για το λοκ άουτ.

Ωστόσο σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας περιορίζονται μόνο στα θέματα των αμοιβών και των παροχών με στενό συνδικαλιστικό ορίζοντα και ότι πρέπει εργοδότες και εργαζόμενοι να επεκτείνουν την συζήτηση σε περισσότερα θέματα. Το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί με «ανοικτούς ορίζοντες» είπε.

Στο συγκεκριμένο σημείο, ρωτήθηκε αν αυτό προϋποθέτει και τη μείωση του 13ου και 14ου μισθού, με τον κ. Φέσσα να απαντά: «Δεν θέτουμε συγκεκριμένα μισθολογικά θέματα, αλλά οι σχέσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στα νέα δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να δώσουμε τις άλλες ρυθμίσεις πλην του μισθολογικού και διάφορες ρυθμίσεις που δεν αφορούν στην πλειοψηφία τους τις ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να αναθεωρηθούν».

Δημοφιλή