Σταθάκης: Από το ΤΑΙΠΕΔ μόνο το 50% θα κατευθύνεται στην αποπληρωμή του χρέους

Σταθάκης: Από το ΤΑΙΠΕΔ μόνο το 50% θα κατευθύνεται στην αποπληρωμή του χρέους
Sooc

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το νόμο για το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), τον οποίο εσείς φτιάξατε και που προβλέπει ότι, μπαίνει στο Ταμείο, εκποιείται υποχρεωτικά και τα χρήματα πηγαίνουν στο χρέος. Αντίθετα, στο νέο ταμείο μόνο το 50% θα κατευθύνεται στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ η ιδιωτικοποίηση της περιουσίας δεν είναι υποχρεωτική», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι σαν αντιπολίτευση ήταν εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ, που τώρα ψηφίζει, ενώ αναφερόμενος στη διοίκηση του νέου υπερταμείου είπε ότι, οι δανειστές θα ασκούν ουσιαστικά την διοίκηση, με δεδομένο ότι έχουν τα τρία από τα πέντε μέλη και για τη λήψη αποφάσεων απαιτείται πλειοψηφία τεσσάρων ψήφων.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τους δανειολήπτες, αφού ο νόμος παρέχει προστασία στο 33% των δανειοληπτών για ένα έως δυο χρόνια, όσα σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα χρειαστούν τα ξένα φαντς, για να ασχοληθούν με τους μικρότερους δανειολήπτες, αφού τελειώσουν με τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια.

«Ξαναελάτε στις αρχές του 2018 να μας καταγγείλετε ότι δεν προστατέψαμε τους δανειολήπτες. Σ’ αυτή τη χώρα κάναμε αυτή τη διαπραγμάτευση και καταφέραμε αυτά που καταφέραμε», απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή