Μεγάλη διάκριση του VesselBot στον διαγωνισμό egg-THI Excellence Award Pitching Competition

Μεγάλη διάκριση του VesselBot στον διαγωνισμό egg-THI Excellence Award Pitching Competition
VesselBot

Η καινοτόμος startup επιχείρηση VesselBot διακρίθηκε ανάμεσα σε 12 Hitech νεοφυείς εταιρείες υψηλού επιπέδου, οι οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμού egg-THI Excellence Award Pitching Competition και τιμήθηκε με το 2ο βραβείο αξίας 35.000 δολαρίων.

Το egg-THI Excellence Award Pitching Competition είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από το πρόγραμμα egg και στηρίζεται οικονομικά από την Ελληνική Πρωτοβουλία, The Hellenic Initiative. Στόχο έχει την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού 29 από τις 63 Startup εταιρείες των τριών κύκλων του προγράμματος egg κατέθεσαν το επιχειρησιακό τους σχέδιο στην κριτική επιτροπή. Οι 12 από αυτές με την καλύτερη βαθμολογία προκρίθηκαν στον τελικό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μάϊου 2016, στο κτήριο του egg.

Στον τελικό η εταιρεία VesselBot κλήθηκε στα πλαίσια ενός 6λεπτου pitching να παρουσιάσει στην κριτική επιτροπή την καινοτομία που προσφέρει στην παγκόσμια αγορά της Ναυτιλίας μέσω της τεχνολογίας καθώς και τις στρατηγικές που έχει επιλέξει να ακολουθήσει με σκοπό την υλοποίηση των επιχειρηματικών της στόχων.

Tο VesselBot είναι μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας. Παρέχεται με τη μορφή SaaS (Software as a service) προσφέροντας τόσο στους Ναυλωτές όσο και στους Ιδιοκτήτες πλοίων στρατηγικά, λειτουργικά και οικονομικά οφέλη. Με τη χρήση της τεχνολογίας επιτυγχάνει σημαντική μείωση των απαιτούμενων πόρων καθώς επίσης και του κόστους διαμεσολάβησης κατά τη διαδικασία ναύλωσης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων μέσα από δεδομένα με σαφώς πιο αποτελεσματικό τρόπο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο που λειτουργεί σήμερα η αγορά.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν στελέχη της Eurobank, του Corallia καθώς και oι κύριοι Jeremy Downward και Μιχάλης Πρίντζος ως εκπρόσωποι του The Hellenic Initiative. Η τελική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε βάσει έντεκα μετρικών, όπως για παράδειγμα η πληρότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, η αποτύπωση της αγοράς στόχου και του ανταγωνισμού, η καταγραφή της διεθνούς αγοράς, η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής τους δράσης, η επενδυτική υπεραξία της επιχείρησης κ.α.

Δημοφιλή