Μια Λιμνοθάλασσα κάτω από την Ακρόπολη: Δείτε φωτογραφίες από την περφόρμανς «Lagune» στο ΕΜΣΤ

Μια Λιμνοθάλασσα κάτω από την Ακρόπολη: Δείτε φωτογραφίες από την περφόρμανς «Lagune» στο ΕΜΣΤ

Χτες, Πέμπτη 19 Μαΐου, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό παρουσιάζοντας στο δώμα του κτιρίου την περφόρμανς «Lagune» του Ελβετού καλλιτέχνη Denis Savary.

Το «Lagune» (που σημαίνει Λιμνοθάλασσα) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιόδου υποχρεωτικών δοκιμών που προηγούνται της οριστικής λειτουργίας του ΕΜΣΤ, κατά την οποία το μουσείο παρουσιάζει μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων με στόχο τη γνωριμία με το κοινό και την ανάπτυξη συνεργείων με ελληνικά και διεθνή ιδρύματα με συναφές αντικείμενο. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory και αποτελεί μια πρωτότυπη παραγωγή με αφορμή την εκατονταετή επέτειο του κινήματος DADA. Η παράσταση θέτει ζητήματα μετακινήσεων και αμφισβητήσεων, δόμησης και αποδόμησης και αξιοποίησε τον χώρο του δώματος του ΕΜΣΤ, ως πεδίο για την ανάπτυξη μιας δυναμικής προς την ελευθερία. Την ελευθερία που μπορεί ο καθένας να αδράξει, αυτοανακηρυσσόμενος DADA.

Η χορογραφική επίβλεψη της Μαρκέλλας Μανωλιάδη στη δημιουργία αυτή, αποτελεί έναν χορευτικό αυτοσχεδιασμό, προσαρμοσμένο ειδικά στον χώρο του νέου κτηρίου του ΕΜΣΤ.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την χτεσινοβραδινή παράσταση.

ΕΜΣΤ Lagune

Δημοφιλή