Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο

Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο
Η φωτογραφία είναι αρχείου
Η φωτογραφία είναι αρχείου
Anadolu Agency via Getty Images

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής πλησίον του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή West Executive Drive, δηλαδή περίπου ένα χιλιόμετρο από τον Λευκό Οίκο.

Οι δρόμοι γύρω από την περιοχή είχαν αποκλειστεί και το επίπεδο συναγερμού είχε ανέβει στο ανώτατο επίπεδο. Λίγες ώρες μετά, ο αποκλεισμός ήρθη. Δεν είναι γνωστό εάν οι πυροβολισμοί είχαν στόχο τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές πυροβόλησαν τον δράστη στην κοιλιά.

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να απειλούσε την ασφάλεια του Λευκού Οίκου ότι έχει όπλο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ABC News, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, δεν βρισκόταν εντός του Λευκού Οίκου, αλλά σε γήπεδο γκολφ. Οι αρχές είχαν ζητήσει από το προσωπικό του Λευκού Οίκου να παραμείνει εντός του Λευκού Οίκου.

«Κανένας μέσα στον Λευκό Οίκο ούτε κάποιος εργαζόμενος σε αυτόν δεν τραυματίστηκε, όλοι είναι ασφαλείς στον Λευκό Οίκο», ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επετράπη στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου να βγουν από το κτίριο και να κινηθούν προς τη λεωφόρο Πενσιλβάνια, προς το σημείο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Δημοφιλή