Απολογούνται στον ανακριτή Διαφθοράς ο Μαρτίνης και η σύζυγός του

Απολογούνται στον ανακριτή Διαφθοράς ο Μαρτίνης και η σύζυγός του
eurokinissi

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς θα βρεθεί σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, που συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή Νίκου Τσιρώνη, καλούνται σήμερα Παρασκευή να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους.

Ήδη, τόσο ο ίδιος, άλλοτε επικεφαλής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και του Ερυθρού Σταυρού, όσο και ο συνήγορος του ζευγαριού Γιάννης Θωμάς έχουν δηλώσει πως αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό. Το ζευγάρι καλείται να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα πως δεν υφίστανται οι συνθήκες για ενδεχόμενη προσωρινή τους κράτηση και να αντικρούσει το ένταλμα του κ. Τσιρώνη, ο οποίος θεώρησε πως οι δύο κατηγορούμενοι, λόγω των διασυνδέσεων τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι σε θέση να «συσκοτίσουν ή να επιβραδύνουν την υπόθεση» αλλά και να διαφύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, ο άλλοτε επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρία, που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως δέχεται ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι τόσο το αδίκημα της δωροδοκίας όσο και αυτό της απάτης σε βάρος του νοσοκομείου έχουν παραγραφεί, καθώς χρόνος τέλεσης τους είναι το έτος 1998 και έτσι το ζευγάρι καλείται να λογοδοτήσει για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητας.

Το όνομα του κ. Μαρτίνη περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και σε άλλες δικογραφίες που χειρίζονται ανακριτές Διαφθοράς και αφορούν προνομιακές νοσηλείες πολιτικών και άλλων επιφανών προσώπων και συγγενών τους στο νοσοκομείο, αλλά και κακή διαχείριση οικονομικών του Ερυθρού Σταυρού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή