Το τηλεφώνημα Σαμαρά σε Μητσοτάκη που απέτρεψε την γαλάζια ...Νέμεση

Το τηλεφώνημα Σαμαρά σε Μητσοτάκη που απέτρεψε την γαλάζια ...Νέμεση
eurokinissi

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Σαμαρά που απέτρεψε την γαλάζια ...Νέμεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, για να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, έχοντας αποσβέσει την τελευταία στιγμή την υποβόσκουσα εσωκομματική κρίση που ξεκίνησε με αφορμή τις διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών, για τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο.

Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα ανάμεσα στον νυν Πρόεδρο της ΝΔ και τον πρώην Πρωθυπουργό φαίνεται πως λειτούργησε ως καταλύτης που από τη μια ξεκαθάρισε τα πράγματα και έσωσε έστω και την τελευταία στιγμή τα ...γαλάζια προσχήματα.

Έτσι, οι αρχικές αμφιταλαντεύσεις για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην ψηφοφορία της Κυριακής στο πολυνομοσχέδιο, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έφερναν την ηγεσία της να εισηγείται την υπερψήφιση των διατάξεων για τα κόκκινα δάνεια και το υπέρ-ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, μετατράπηκε μονομιάς σε ένα καθολικό ΟΧΙ σε όλα, με ορισμένες μόνο εξαιρέσεις, ειδικά σε ότι αφορά την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων...

Στο τηλεφώνημα αυτό, ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να πείστηκε από τα επιχειρήματα του προκατόχου του (που πήρε την πρωτοβουλία για αυτήν την επικοινωνία), για την αναγκαία σκληρή γραμμή που έπρεπε να ακολουθήσει έναντι των επιλογών της κυβέρνησης και ουσιαστικά να υπερασπιστεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, μέλος της οποίας ήταν και ο ίδιος.

Τα όσα επακολούθησαν στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής με το άγριο σφυροκόπημα των γαλάζιων βουλευτών εναντίον Τσακαλώτου και Χουλιαράκη ήταν απλώς η επιβεβαίωση για τη συμφωνία κορυφής που είχε μόλις προηγηθεί.

Σχεδόν ταυτόχρονα - κάτι για το οποίο είχε ήδη ενημερώσει ο κ.Σαμαράς τον Πρόεδρο,της ΝΔ - ο πρώην Πρωθυπουργός διένειμε το πρώτο του σχόλιο για τα μέτρα που φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας και επιβεβαιώνοντας και εκείνος από την πλευρά του την επιστροφή στην τακτική του "σκληρού ροκ" για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εμείς φέρναμε αποτελέσματα. Οι "Αυταπάτες" τελείωσαν. Η εξαπάτηση αποκαλύφθηκε. Η Νέμεσις δεν θα αργήσει…» κατέληγε η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά.

Δημοφιλή