Μηταφίδης: Βάναυση προσβολή της μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας η επίσκεψη των Καταδρομέων της Βέρμαχτ στην Κρήτη

Μηταφίδης: Βάναυση προσβολή της μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας η επίσκεψη των Καταδρομέων της Βέρμαχτ στην Κρήτη
eurokinissi

Για «βάναυση προσβολή της ιερής μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με αφορμή επίσκεψη στην Κρήτη του Συλλόγου Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Μηταφίδη:

«Αποτελεί βάναυση προσβολή της ιερής μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας να τιμά ο Σύλλογος Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ αυτούς που διέπραξαν φρικαλεότητες σε βάρος αμάχων και των Κρητικών που αντιστάθηκαν στις ορδές του Χίτλερ. Τιμούν, όπως προκλητικά διακηρύσσουν, “τους Γερμανούς, που μακριά από την πατρίδα και πιστοί στον όρκο στη σημαία, άφησαν τη ζωή τους για τη ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ” (!)

Δεν πρόκειται, επομένως, για μια επετειακή επίσκεψη απογόνων Γερμανών στρατιωτών που έπεσαν στη Μάχη της Κρήτης - που θα ήταν κατανοητή για λόγους σεβασμού προς τους νεκρούς. Αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, ο εν λόγω σύλλογος έρχεται στην Κρήτη μετά τις φιέστες στο Bad Reichenhall - έδρα των Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ.

Οι φιέστες αυτές που προκάλεσαν και αντιφασιστική πορεία στη Γερμανία, είχαν επίκεντρο ένα ναζιστικής έμπνευσης μνημείο της δεκαετίας του 1960, τη “γέφυρα της Κρήτης”, όπως νοσταλγικά το αποκαλούν. Εκεί συγκεντρώνονται για να θυμηθούν τα «κατορθώματά» τους: τη σφαγή αμάχων, κατά το ναζιστικό δόγμα της “συλλογικής ευθύνης”.

Και όλα αυτά τη στιγμή που οργανώσεις Γερμανών δημοκρατών αγωνίζονται στο πλευρό μας για την καταδίκη των ναζιστικών εγκλημάτων και για την απόδοση των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, μια απαράγραπτη για μας διεκδίκηση».

Δημοφιλή