Ποια είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου που καταψήφισε Ταμείο και κόφτη

Ποια είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου που καταψήφισε Ταμείο και κόφτη
sooc

Η απόφαση της Βασιλικής Κατριβάνου που ανήκει στην ομάδα των 53 να καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχεδίου για το υπερ-Ταμείο αλλά και την τροπολογία για τον...διαβόητο πλέον «κόφτη» και να παραιτηθεί, δημιούργησε νέα δεδομένα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το μασάζ που προηγήθηκε τις τελευταίες ώρες από το προεδρείο της Βουλής, αλλά και προσωπικά από τον πρωθυπουργό, η βουλευτής Β΄Αθηνών ήταν ανένδοτη στην καταψήφιση των δύο άρθρων, αν και ψήφισε ναι επί της αρχής

Η 49χρονη Βασιλική Κατριβάνου, είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούνιο του 2012 και εκλέγεται στη Β΄ Αθήνας ενώ είναι υπεύθυνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων και στις επιτροπές για την Ψυχική Υγείας και τις Εξαρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ένα από τα δραστήρια στελέχη του κόμματος και τελευταία είχε διαφωνήσει και ασκήσει ανοιχτά κριτική στην κυβέρνηση και για την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για το προσφυγικό εξαιτίας της παραβίασης βασικών δικαιωμάτων των προσφύγων. Τελικά κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας- πριν από ενάμιση περίπου μήνα- ψήφισε «ναι» επί της αρχής αλλά καταψήφισε το άρθρο 60 που προβλέπει ότι σε περιόδους αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων παροχής ασύλου περιορίζεται σε 14 ημέρες.

Βασικοί τομείς, στους οποίους παρεμβαίνει, σε κοινωνικό, κινηματικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο είναι: τα δικαιώματα, το μεταναστευτικό, η καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού, η αστυνομική βία, το σωφρονιστικό σύστημα, ζητήματα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και η ψυχική υγεία.

Συμμετέχει στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην ειδική επιτροπή Σωφρονιστικού της Βουλής.

Δημοφιλή