ΔΟΜ: Μείωση 25% των θανάτων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν μέσω θάλασσας στην Ευρώπη

ΔΟΜ: Μείωση 25% των θανάτων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν μέσω θάλασσας στην Ευρώπη
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Μειωμένος εμφανίζεται φέτος ο αριθμός των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο, κάτι που ενδεχομένως να αντικατοπτρίζει την υιοθέτηση καλύτερων πολιτικών όσον αφορά στη διαχείριση της ροής ανθρώπων, ανακοίνωσε ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) την Τρίτη.

Μέχρι τώρα, 1.370 μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα, σχεδόν κατά 25% λιγότεροι από ό,τι πέρυσι τέτοια εποχή, ανακοίνωσε ο Τζόελ Μίλμαν, εκπρόσωπος του ΔΟΜ. Η καταμέτρηση αυτή περιλαμβάνει 13 τον Μάιο, κανένας εκ των οποίων δεν ήταν στην ανατολική διαδρομή, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Αποδίδουμε αυτή τη μείωση θανάτων στην εξαιρετικά απότομη πτώση αφίξεων από την Τουρκία στην Ελλάδα» είπε ο Μίλμαν. «Προφανώς, καθώς η διαδρομή Τουρκίας – Ελλάδας φαίνεται να έχει παύσει, ελπίζουμε πως αυτό ίσως να αποτελεί την αρχή μιας σωστής πολιτικής διαχείρισης μετανάστευσης».

«Είναι πιθανό, τονίζω, πιθανό, η περίοδο των πολλών θανάτων από το 2013 να έχει κάνει τον κύκλο της, ίσως να έχουμε ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι».

Δημοφιλή