Αναστασιάδης: Σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές δεν προσφέρονται

Αναστασιάδης: Σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές δεν προσφέρονται
Sooc

«Σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές δεν προσφέρονται» δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού γιατί, όπως σημείωσε, «οι θέσεις αρχής που προτάσσετε ενισχύουν τις δικές μας προσπάθειες», ενώ εξέφρασε την ελπίδα και η άλλη πλευρά να σταματήσει τους τακτικισμούς, «ώστε να υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος, που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τις υφιστάμενες διαφορές σε συγκλήσεις και να δώσουμε απάντηση σε δυο μεγάλα θέματα, που παραμένουν αναπάντητα, το θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών και το θέμα των εγγυήσεων, όπου -ιδιαίτερα για το τελευταίο- έχουμε θέσει κάποιες απαράβατες αρχές που πρέπει να ισχύσουν».

Από πλευράς του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα είναι απολύτως συντονισμένες σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού».

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, λύση για το Κυπριακό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση των αποφάσεων των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη βάση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. «Με μια Κύπρο κυρίαρχη, χωρίς καμία έκπτωση. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοούνται ούτε στρατεύματα κατοχής, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις. Και αυτό το καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δημοφιλή