Νέα στρατηγική ανάπτυξης από την Intralot

Νέα στρατηγική ανάπτυξης από την Intralot
Intralot

Τη νέα στρατηγική ανάπτυξης της INTRALOT παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Αντώνιος Κεραστάρης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας στην Παιανία.

«Έως το 2019 η διεθνής αγορά τυχερών παιχνιδιών αναμένεται να ξεπεράσει τα €500 δισ. με κύριους καταλύτες ανάπτυξης το άνοιγμα νέων αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη θεσμοθέτηση νέων νομοθετικών πλαισίων, καθώς και τις αυξημένες απαιτήσεις των σύγχρονων παικτών για ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία παιχνιδιού από πολλαπλά κανάλια διανομής. Η INTRALOT θα αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες ευθυγραμμίζοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών της με τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του παίκτη και εφαρμόζοντας μία στρατηγική εξαγορών και συγχωνεύσεων (M&A), με στόχο την ανάπτυξη μέσω τοπικών συνεργασιών» δήλωσε ο κ. Κεραστάρης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της INTRALOT ανέλυσε τις πρόσφατες συμφωνίες Μ&Α στην Ιταλία με την Gamenet, στη Βουλγαρία με την Eurobet και στο Περού με τον Όμιλο Nexus, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα (Πέμπτη) το πρωί. Συγκεκριμένα, η INTRALOT υπέγραψε τη συμφωνία για τη συγχώνευση των ιταλικών δραστηριοτήτων της με αυτές της Gamenet, ελέγχοντας το 20% του νέου οργανισμού, ο οποίος θα έχει εκτιμώμενα έσοδα περίπου €1 δισ. ετησίως, με ένα δίκτυο 750 καταστημάτων στοιχήματος, 50.000 παιχνιδομηχανές AWP, 8.200 VLT και 60 αίθουσες τυχερών παιχνιδιών. Στη Βουλγαρία, η INTRALOT θα εξαγοράσει μερίδιο 49% στην Eurobet, κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών, η οποία προσφέρει στη βουλγαρική αγορά KINO, ξυστό και αριθμοαπαιχνίδια.

Με αυτή τη συμφωνία η INTRALOT θα συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο της και με άλλα παιχνίδια, καθώς σήμερα προσφέρει στη βουλγαρική αγορά στοίχημα ως μέτοχος σε ποσοστό 49% της Eurofootball από το 2002. Τέλος, στο Περού η INTRALOT ενώνει τις δυνάμεις της με τον κλάδο ψυχαγωγίας του ομίλου Nexus.

Με το νέο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (betting, lottery, interactive) και αυτές τις συμφωνίες, η INTRALOT σχεδιάζει τη διασφάλιση της αύξησης του EBITDA, την ενίσχυση των ταμειακών ροών και την ταχεία μείωση του δείκτη καθαρού δανεισμού/EBITDA (απομόχλευση). Τα αποτελέσματα έτους για το 2015 και Α΄ τριμήνου 2016 εμφανίζουν ήδη σταθεροποίηση του καθαρού δανεισμού και αύξηση του EBITDA, καθώς και του περιθωρίου EBITDA σε συγκρίσιμη βάση, παρά τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες σε ορισμένες αγορές.

Δημοφιλή