Πούτιν σε Παυλόπουλο: Πρέπει να συζητήσουμε την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Αυξήθηκαν 523% οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Πούτιν: Πρέπει να συζητήσουμε την πορεία των οικονομικών σχέσεων
Eurokinissi

«Πρέπει να συζητήσουμε την πορεία των οικονομικών μας σχέσεων» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι υπάρχουν μεν προβλήματα, αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει – το ότι τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε κατά 523%, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλους τομείς. Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα για την υλοποίησή τους».

Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς, όσον αφορά στην οικονομία και τη διεθνή ασφάλεια, και είναι πολύ σημαντικό να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα και να αναζητηθούν οι λύσεις.

«Με την Ελλάδα έχουμε όντως βαθιές διαχρονικές παλιές πνευματικές σχέσεις» τόνισε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη στην επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, όπου 1.000 χρόνια βρίσκονται Ρώσοι μοναχοί. «Σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες» υπογράμμισε.

Σημαντικές και πολυεπίπεδες χαρακτήρισε από πλευράς τις διμερείς σχέσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δηλώνοντας ότι η Ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες. Επίσης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική για την εποχή μας την ειλικρινή και στενή συνεργασία Ρωσίας, ΗΠΑ και ΕΕ για να δοθεί τέρμα στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή και ιδίως στη Συρία.

«Μόνο αν υπάρξει αυτό το τέλος του πολέμου μπορεί να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το προσφυγικό και να αντιμετωπίσουμε τον τεράστιο κίνδυνο του ISIS» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Δημοφιλή