Ο Κυρίτσης διευκρινίζει αλλά δεν ανακαλεί και απαντά στους επικριτές: «Τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε»

Ο Κυρίτσης διευκρινίζει αλλά δεν ανακαλεί και απαντά στους επικριτές: «Τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε»
Sooc

Δεν ανακαλεί την τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση «ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μένουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, απαντώντας σε επικριτές εντός και εκτός της κυβέρνησης και προβαίνοντας παράλληλα σε διευκρινίσεις, σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο κ. Κυρίτσης ισχυρίστηκε ότι αναφερόταν στην μετακύλιση των βαρών στους πιο εύπορους, από τους ασθενέστερους, λέγοντας ότι ήταν η πολιτική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς αν θα ξανάγραφε όσα έγραψε απάντησε ότι θα το έκανε αλλά θα τα επεξηγούσε με την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και ανά θέση στην παραγωγή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν «ναι» αλλά «υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους». «Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν 'όχι', πολλοί φτωχοί άνθρωποι-γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν 'ναι' .Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους», τόνισε.

«Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;», διερωτήθηκε και ερωτηθείς αν ήταν μια «λάθος γραφή ή κάτι το υπερβολικό» απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι «αν βάλουμε κάτω τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου και του δημοψηφίσματος» θα δούμε ποιες ήταν οι επιλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, το «Μένουμε Ευρώπη» δεν ήταν κομμάτι του δημοψηφίσματος αλλά «μια απελπισμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει φοβισμένους ανθρώπους στην κάλπη της».

Απαντώντας στις επικρίσεις, αναφέρθηκε στην επιστολή του βουλευτή της ΝΔ, κ. Καράογλου, με την οποία ζητεί την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας κάνοντας λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά που προσβάλει τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, λέγοντας ότι «ο κ. Καράογλου είναι βουλευτής και ζητάει να παραπεμφθώ στην επιτροπή Δεοντολογίας για έκφραση γνώμης. Ωραίος βουλευτής». Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Δημήτρη Μάρδα ότι δεν υπάρχει καμιά τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Tόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας τόσο είπε», ενώ και για άλλα στελέχη που ασκούν κριτική δήλωσε ότι «όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους».

Δημοφιλή