Dani Olivier: Ο φωτογράφος που ντύνει τα γυμνά μοντέλα του με φως και σκιές (NSFW)

Dani Olivier: Ο φωτογράφος που ντύνει τα γυμνά μοντέλα του με φως και σκιές (NSFW)

Οι φωτογραφίες του γυμνού σώματος με το τρόπο που την παρουσιάζει ο Γάλλος φωτογράφος Dani Olivier είναι εντυπωσιακές. Με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα που είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο προβάλει διάφορα μοτίβα στα μοντέλα του. Αυτά φωτίζουν και σκιάζουν τις καμπύλες τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οπτικές παραμορφώσεις.

Μιλώντας στη HuffPost Greeceμας αποκαλύπτει ότι ξεκίνησε τη φωτογραφία σαν χόμπι όταν ακόμα ήταν φοιτητής. «Με τους καλύτερους μου φίλους συναντιόμαστε μια φορά την εβδομάδα και συνήθως περνάμε όλη τη νύχτα μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο φτιάχνοντας φωτογραφίες. Από το 1999 άρχισα να χρησιμοποιώ την ψηφιακή φωτογραφία και ανακάλυψα τις δυνατότητες των selfies ( ονομαζόντουσαν self portrait- αυτοπροσωπογραφία- εκείνη την εποχή) για περίπου 5 με 6 χρόνια, προσπαθώντας να τραβήξω το πρώτο πορτρέτο των μοντέλων μου. Η ιδέα μου ήταν να συλλάβω με τον φακό μου την πρώτη προσωπογραφία της ζωής τους. Το έκανα αυτό με περίπου εκατό μοντέλα.»

dani olivier

Ρωτώντας πότε άρχισε να πειραματίζεται με ειδικά εφέ απαντά: «Ξεκίνησα περίπου το 2007 να πειραματίζομαι με ζωντανά ειδικά εφέ στα μοντέλα μου. Χρησιμοποιούσα ευρυγώνιους φακούς για να αλλάξω το σχήμα του σώματος τους αλλά και προβολείς. Η ιδέα είχε δοκιμαστεί από πολλούς φωτογράφους συμπεριλαμβανομένων του Man Ray τη δεκαετία του 30, του Ελβετού Werner Bischof το 1950 και του Lucien Clergue το 1980.»

Τι είναι όμως αυτό που σας εμπνέει είναι η επόμενη ερώτησή μου: «Θέλω να αναμιγνύω δύο στοιχεία. Την ομορφιά και την γεωμετρία του γυναικείου σώματος χωρίς αξεσουάρ ( για να δείξω πως ήταν τα πράγματα πριν 5000 χρόνια) και γεωμετρικά μοτίβα τα οποία προβάλλονται μέσα από τις τελευταίες τεχνολογίες προβολής.»

«Τα μοντέλα μου συνήθως με βρίσκουν. Βλέπουν την δουλεία μου μέσα από τις εκθέσεις που κάνω, από το βιβλίο ή online. Τέλος οργανώνω κάστινγκ όπου παλιά μου μοντέλα φέρνουν νέες υποψήφιες», απαντά στο πως βρίσκει τα μοντέλα του.

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια ο φωτογράφος μας λέει: «Μέσα στο 2017 αναμένεται να εκδώσω ένα βιβλίο και νέες εκθέσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Παρίσι και την Νέα Υόρκη.»

Dani Olivier

Δημοφιλή