Σκότωσαν γορίλα στο Σινσινάτι επειδή παρέσυρε 4χρονο αγόρι που έπεσε μέσα στο κλουβί του

Σκότωσαν γορίλα στο Σινσινάτι επειδή παρέσυρε 4χρονο αγόρι που έπεσε μέσα στο κλουβί του

Ένας αρσενικός γορίλας στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι θανατώθηκε από τους φύλακες το Σάββατο, αφότου παρέσυρε ένα 4χρονο αγόρι που έπεσε μέσα στην κατοικία του.

Το αγόρι έπεσε από ύψος 3,7 μέτρων σε μία τάφρο γύρω από την κατοικία που μένει ο Harambe, ένας γορίλας 181 κιλών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου στους δημοσιογράφους.

O Harambe

Το αγόρι έμεινε μαζί με τον γορίλα για περίπου 10 λεπτά και η επικίνδυνη αντίδραση του ζώου θεωρήθηκε απειλητική για τη ζωή του παιδιού, δήλωσε ο Thane Maynard. Αναγνώρισε ότι ο γορίλας δεν φάνηκε να επιτίθεται στο παιδί, αλλά δήλωσε ότι «τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν σε μία τέτοια περίπτωση». Είπε επίσης ότι επικρατεί θλίψη μετά το συμβάν, αφού κανένας τους δεν θέλει να φτάνει στο σημείο να σκοτώνει ζώα υπό εξαφάνιση, αλλά τόνισε ότι προτεραιότητα τους ήταν η ασφάλεια του αγοριού.

Στον ίδιο σημείο βρισκόταν και δύο θηλυκοί γορίλες την ώρα του συμβάντος. Το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση.

Ο Harambe ήταν 17 ετών και είχε γεννηθεί στον Ζωολογικό Κήπο Gladys Porter στο Τέξας. Μετακόμισε στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι το 2014. Ανήκε σε είδος γορίλα που βρίσκεται υπό εξαφάνιση και όπως δήλωσε ο Maynard, ήλπιζαν ότι θα τον χρησιμοποιούσαν για αναπαραγωγή.

(Πηγή: Reuters)

Δημοφιλή