Μαθήματα αγγλικών και μαθηματικών σε παιδιά προσφύγων στη Μαλακάσα από τον Ιούνιο

Μαθήματα αγγλικών και μαθηματικών σε παιδιά προσφύγων στη Μαλακάσα από τον Ιούνιο
Sooc

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσουν μαθήματα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας και μαθηματικών για τα παιδιά πρόσφυγες του Κέντρου Φιλοξενίας στη Μαλακάσα, προκειμένου σταδιακά να μπορέσουν να ενταχθούν σε προγράμματα εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε στις εγκαταστάσεις του, όπου διαμένουν συνολικά 1.350 άτομα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους υπευθύνους του κέντρου όπως:

-Η αστυνόμευση του χώρου για την ασφάλεια των προσφύγων που φιλοξενούνται (υπήρξε σχετική ενημέρωση από τον Υπαστυνόμο κ. Αγγέλου).

-Η έλλειψη επάρκειας πόσιμου νερού. (τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ).

-Οι δυσκολίες διαβίωσης στις σκηνές λόγω της ζέστης. Υπήρξε ενημέρωση από την κ. Στάγκου για τη σταδιακή αντικατάσταση τους με περισσότερο σταθερές κατασκευές.

- Η καθαριότητα καθώς διαπιστώθηκε η ανεπάρκεια των 14 κάδων τους οποίους αδειάζει καθημερινά ο δήμος Ωρωπού.. Απαιτούνται επιπλέον κάδοι και άλλες υποδομές, τις οποίες όμως δεν μπορεί να εξασφαλίσει ο δήμος.

- Για την υγιεινή του χώρου, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διάνοιξη νέων βόθρων για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

-Αναφορικά με την υγεία των προσφύγων, θα ξεκινήσει άμεσα προεμβολιαστικός έλεγχος με Mantoux και εν συνεχεία εμβολιασμός όπου και εφόσον κριθεί απαραίτητο

-Για την σίτιση των προσφύγων, η οποία γίνεται κανονικά μέσω πιστοποιημένων εταιρειών Catering, απαιτείται ψυγείο container για τη διατήρηση των ευαλλοίωτων τροφίμων.

Τέλος, από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, αναγνωρίστηκε η σημαντική συνεισφορά και προσφορά της Περιφέρειας Αττική στην ενίσχυση των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων με είδη πρώτης ανάγκης μέσω του «Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» που λειτουργεί στο Φάληρο (Εσπλανάδα).

Εξάλλου στο πλαίσιο αυτό και με στόχο να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει μεγάλη συναυλία «αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων στο γήπεδο του tae κwon do στο Π. Φάληρο, με ελεύθερη είσοδο, την Τετάρτη στις 8. μ.μ..

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή