ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/05/2016 07:20 EEST | Updated 30/05/2016 07:20 EEST

Δεν γίνεται να υλοποιήσουμε τα οκτώ προαπαιτούμενα διαμηνύει με επιστολή του προς τους δανειστές ο Τσακαλώτος

Eurokinissi

Με επιστολή του προς τους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζει πως οκτώ από τα προαπαιτούμενα δεν γίνεται να υλοποιηθούν, γιατί δεν θα αντέξει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του προς τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί (Κομισιόν), τον Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και τον Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) διαμηνύει πως ορισμένα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τα υλοποιήσει.

Οκτώ από τα προαπαιτούμενα δεν θα περάσουν είτε γιατί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη με δύσκολες ψηφοφορίες είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.

Παράλληλα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώνει τους Θεσμούς σε ποια θέματα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί άμεσα και σε ποια θεωρεί πως χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υλοποιήσει:

Τα ενεργειακά και συγκεκριμένα τον ΑΔΜΗΕ, για τον οποίο οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το υπάρχον. Επί της ουσίας, ζητούν την ιδιωτικοποίησή του.

Τα ειδικά μισθολόγια. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να αρνείται να πάρει πίσω τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα να "ξεπαγώσουν" τα ειδικά μισθολόγια έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Υπάρχει επίσης το θέμα με το αίτημα των θεσμών να καταργηθεί η κατηγορία των συντάξεων που δίνονται για λόγους ατυχημάτων.