Διάκριση της ΜΕΤΚΑ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Διάκριση της ΜΕΤΚΑ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον
planet in grass - usa
planet in grass - usa
RomoloTavani via Getty Images

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι διακριθέντες των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment –EBAE). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν εταιρείες από ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας με πρωτοποριακές προτάσεις που συνδυάζουν την επιχειρηματική βιωσιμότητα με την περιβαλλοντική συνείδηση.

Στην πρώτη κατηγορία «Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Management Award)» διακρίθηκε η ΜΕΤΚΑ, θυγατρική του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς περιβαλλοντικού προτύπου EN ISO 14064:2012.

Πρόκειται για ένα άκρως σημαντικό εργαλείο, που επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια εθελοντικά, τα δε αποτελέσματα για την ορθή διαχείριση των εκπομπών CO2 επαληθεύτηκαν από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου, καταδεικνύοντας την προσήλωση της εταιρείας τόσο στη βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεών όσο και στη διατήρηση της οικονομικής της βιωσιμότητας.

Τα βραβεία διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment), υπό τις αυστηρές οδηγίες και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διαγωνιστική διαδικασία απευθύνεται σε εταιρείες, οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα που συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσήλωσή τους στην κυκλική οικονομία.

Οι εταιρείες που διακρίνονται σε εθνικό επίπεδο, διαγωνίζονται στη συνέχεια με περίπου 150 Ευρωπαϊκές εταιρείες από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πανευρωπαϊκή τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο Ταλίν τον Οκτώβριο του 2016. Η επίσημη εκδήλωση απονομής των Ελληνικών Βραβείων θα γίνει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Δημοφιλή