ΔΙΕΘΝΕΣ
31/05/2016 16:52 EEST | Updated 13/06/2016 14:42 EEST

Τραμπ vs. ΜΜΕ: Αποκάλεσε «λεχρίτη» δημοσιογράφο σε συνέντευξη Τύπου του

Spencer Platt via Getty Images
NEW YORK, NY - MAY 31: Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a news conference at Trump Tower where he addressed issues about the money he pledged to donate to veterans groups following a skipped a debate in January before the Iowa caucuses on May 31, 2016 in New York City. Trump had previously said he had raised $6 million at the nationally broadcast fund-raiser he attended instead of the debate and that he would donate it all to veterans groups. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, όταν δημοσιογράφοι του υπέβαλαν ερωτήσεις για τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ, ενώ ο μεγιστάνας έφθασε στο σημείο να εξυβρίσει έναν δημοσιογράφο αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε καλέσει δημοσιογράφους στον πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη προκειμένου να τους ανακοινώσει τον κατάλογο των οργανώσεων αρωγής βετεράνων του αμερικανικού στρατού που έλαβαν δωρεές από εκείνον.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο ίδιος είχε υποσχεθεί ότι θα συγκεντρώσει το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να τα προσφέρει σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ωστόσο είχε αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα ακριβή ποσά των δωρεών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αμερικανικών ΜΜΕ.

Αφού κατήγγειλε «την ανεντιμότητα» των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του, όπως άλλωστε το κάνει σε κάθε συγκέντρωσή του εδώ και μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε τα βέλη του συγκεκριμένα εναντίον ενός ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου ABC, του Τομ Λάμας.

«Είσαι λεχρίτης γιατί δεν γνωρίζεις τα γεγονότα», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προσάπτει στα μέσα ενημέρωσης ότι τον κατηγορούν ότι δεν έχει συγκεντρώσει τα χρήματα που είχε υποσχεθεί. Στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι συγκέντρωσε 5,6 εκατομμύρια δολάρια, λιγότερα από το ποσό των 6 εκατομμυρίων που υποσχέθηκε.

«Πιστεύετε ότι θα αλλάξω; Δεν θα αλλάξω» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδόθηκε σε σφοδρές αψιμαχίες με πολλούς δημοσιογράφους στα 40 λεπτά που διήρκησε η συνέντευξη τύπου.

Όταν δε ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν ο Τραμπ με την ιδιότητα του προέδρου θα συνεχίσει να επιτίθεται στον Τύπο από τον Λευκό Οίκο, εκείνος απάντησε:

«Έτσι θα είναι» επισήμανε για να προσθέσει «εάν ο Τύπος γράφει ψευδή δημοσιεύματα».

«Θα συνεχίσω να επιτίθεμαι στον Τύπο» τόνισε ο υποψήφιος.

«Θεωρώ ότι ο πολιτικός Τύπος είναι απίστευτα ανέντιμος».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)