Και όμως η Ειδομένη δεν εκκενώθηκε: Γιατί δεν συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση

Και όμως η Ειδομένη δεν εκκενώθηκε: Γιατί δεν συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση
ΕΛΑΣ

Σε περίπου τρία σημεία λίγο έξω από την Ειδομένη παραμένουν συγκεντρωμένοι περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες, λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του καταυλισμού.

Οι αστυνομικές Αρχές μπορεί να έστησαν μία οργανωμένη επιχείρηση για να βάλουν ένα τέλος στη συγκέντρωση ανθρώπων στην περιοχή αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ πιο σύνθετη. Και αυτό διότι οι αστυνομικοί απομάκρυναν περίπου 5.000-6.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τους συνολικά 10.000 που είχαν εγκατασταθεί στην Ειδομένη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή ζουν λίγο έξω από την Ειδομένη περίπου 1.500 μετανάστες σε σημείο που βρίσκεται γνωστό βενζινάδικο, ακόμα 1.500 στη θέση του ξενοδοχείου «Χαρά» και ακόμα 500-1.000 διάσπαρτοι σε διάφορα άλλα σημεία της περιοχής. Ο λόγος που δεν συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση και αυτών των σημείων είναι ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι χώροι που θα μπορούσαν να στεγάσουν τους εναπομείναντες μετανάστες και πρόσφυγες.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδίαζε να μεταφέρει τον κόσμο αυτό στις περιοχές της Θέρμης και των Βασιλικών, όπου αρχικά είχαν βολιδοσκοπηθεί χώροι που θα μετατρέπονταν σε χώρους φιλοξενίας. Μετά από απρόοπτα γεγονότα και τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων τα σχέδια του υπουργείου ματαιώθηκαν και έτσι αναζητούνται νέες λύσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως επαναληφθεί η αστυνομική επιχείρηση.

Δημοφιλή