Πέθανε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Πέθανε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Eurokinissi

Απεβίωσε το μεσημέρι το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι ο εκλιπών ήταν ένας «σύντροφος που υπηρέτησε με το ΠΑΣΟΚ με τον δικό του μοναδικό τρόπο».

«Ο Γιώργος ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ. Με ήθος, με ανιδιοτέλεια και με ευλαβική προσήλωση στην ιδρυτική μας διακήρυξη και στον ιδρυτή μας που τον έκανε να ξεχωρίζει σε όλη του την διαδρομή. Πιστός στο Κίνημα, δεν ζήτησε και δεν διεκδίκησε τίποτα άλλο εκτός από την ισχυρή του παρουσία και επίδραση στην φυσιογνωμία και ταυτότητα του Κινήματος».

«Έφυγε σήμερα και ένα κομμάτι της ψυχής μας. Καλό ταξίδι Γιώργο …. Θα μας λείψεις» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Τα συλλυπητήριά του έδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης: «Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ενός ιστορικού πολιτικού στελέχους που αγωνίστηκε με συνέπεια για τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο, ενός ανθρώπου που διακρίθηκε για την ακεραιότητα και την αφοσίωσή του σε ιδέες και αρχές. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συναγωνιστές του».

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εκφράζουμε την θλίψη μας για την απώλεια του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, σε ολόκληρη την πολιτική του σταδιοδρομία υπήρξε συνεπής στις αξίες και τις αρχές του. Στην οικογένεια του και τους οικείους του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Τη λύπη του εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, με tweet του.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, «συγκεντρωσιάρχης» του Ανδρέα Παπανδρέου, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ. Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων. Ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και διοργάνωσε πολλές από τις μεγαλύτερες

πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει δει ποτέ η Ελλάδα.

Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μαρτίου του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα.

Δημοφιλή