Εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στους γονείς του παιδιού που έπεσε σε χώρο καταλύματος γορίλα

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στους γονείς του παιδιού που έπεσε σε χώρο καταλύματος γορίλα
YouTube

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις γονείς του τρίχρονου αγοριού που έπεσε σε χώρο καταλύματος γορίλα σε ζωολογικό κήπο στο Σινσινάτι, με αποτέλεσμα να θανατωθεί το ζώο, θα εξετάσουν οι αρχές μέσα στις επόμενες μέρες, αφού πρώτα διερευνηθεί η υπόθεση. Δεν θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στον ζωολογικό κήπο.

«Μετά από έλεγχο θα καταλήξουμε στο κατά πόσο θα πρέπει να επιβληθούν κατηγορίες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής ονόματι Τίφανι Χάρντι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου και οι γονείς του μικρού είχαν στηρίξει την πρωτοβουλία να θανατωθεί το ζώο, παρά το γεγονός ότι εκείνο δεν έδειχνε να απειλεί το αγόρι. Το περιστατικό είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, με χρήστες του διαδικτύου και δημόσια πρόσωπα να καταδικάζουν το γεγονός. Πολλοί δεν δίστασαν μάλιστα να παρενοχλήσουν τους γονείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα από 2.000 άτομα υπέγραψαν μάλιστα ψήφισμα στον ιστότοπο Change.org ασκώντας δριμεία κριτική στην αστυνομία του Σινσινάτι και τον ζωολογικό κήπο και έκαναν έκκληση «να θεωρηθούν υπεύθυνοι οι γονείς για τις πράξεις τους διότι δεν επιτήρησαν το παιδί τους».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι την ίδια στιγμή αρκετοί είναι αυτοί που στήριξαν έμπρακτα την οικογένεια, προσφέροντάς τους χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας του παιδιού. Παρόλα αυτά, η οικογένεια ξεκαθάρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του και πρότεινε να δοθούν τα χρήματα στον ζωολογικό κήπος, προς τιμήν του γορίλα.

Δημοφιλή