Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αυτές τις καθημερινές συνήθειες

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αυτές τις καθημερινές συνήθειες
Double exposure of a business man looking towards the financial district of the City of London with the Heron Tower, Tower 42 and the Gherkin.
Tim Robberts via Getty Images
Double exposure of a business man looking towards the financial district of the City of London with the Heron Tower, Tower 42 and the Gherkin.

Υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν νιώθει ότι συνέχεια τρέχει για να προλάβει τα πάντα; Τη δουλειά, τις δουλειές του σπιτιού, την προσωπική του ζωή. Έχουμε ωστόσο μια επιλογή: να χαθούμε μέσα σε αυτό το βουνό υποχρεώσεων ή να βρούμε έναν τρόπο να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά.

Μπορείτε να λοιπόν να μην τρελαθείτε από όλα αυτά που έχετε να κάνετε με το να βάλετε σωστές προτεραιότητες και να κάνετε σωστή κατανομή της δουλειάς σας.

Μάθετε πώς να μην είστε αναβλητικοί

Όλοι έχουμε εκείνη τη δουλειά που ξέρουμε ότι πρέπει να γίνει, αλλά την καθυστερούμε. Πάρτε βαθιά ανάσα και πάρτε το απόφαση. Πώς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό; Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε αυτή τη δουλειά την ίδια μέρα, μπορείτε να την βάλετε πρώτη στην λίστα σας και να ασχοληθείτε μαζί της το πρωί αμέσως μόλις πάτε στο γραφείο, για να μην καταλήξετε να περάσετε ακόμη μία μη παραγωγική μέρα.

Ασχοληθείτε πρώτα με τις πιο απαιτητικές και δύσκολες δουλειές

Όσο και εάν σας αγχώνουν, θα πρέπει να ασχοληθείτε μαζί του το πρωί και όχι να της αφήσετε για αργά το απόγευμα, όταν είστε κουρασμένοι.

Μετατρέψτε τις μικρότερες αποφάσεις σε ρουτίνα

Μην σπαταλάτε την ενέργειά σας σε καθήκοντα που δεν είναι τόσο σημαντικά. Τελειώστε μαζί τους με συνοπτικές διαδικασίες και κρατήστε τη δύναμή σας για τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες δουλειές που έχετε μπροστά σας.

Αναθέστε τα μικρότερα καθήκοντα σε άλλους

Εάν ηγείστε μίας ομάδας, τότε θα πρέπει να μάθετε να την εμπιστεύεστε και να τις αναθέτετε μερικές δουλειές. Εάν πνίγεστε και δεν θέλετε να σπαταλήσετε τον χρόνο σας, μπορείτε να ζητήσετε από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας να σας βοηθήσουν.

Να κάνετε λίστες

Ναι ακούγετε παλιομοδίτικο, αλλά όντως βοηθάει, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι δυνατό να θυμάστε πάντα όλα όσα έχετε να κάνετε. Μερικοί θέλουν να το κάνουν αυτό με χαρτί και στυλό, αλλά εάν αγαπάτε την τεχνολογία, μπορείτε να το κάνετε και στον υπολογιστή ή το κινητό σας, καθώς εκεί είναι ευκολότερο να μετακινήσετε ή να αλλάξετε όσα έχετε γράψει.