Δριμεία επίθεση Τσίπρα κατά της ΝΔ για την αποχώρηση από τη συζήτηση για τις offshore

Δριμεία επίθεση Τσίπρα κατά της ΝΔ για την αποχώρηση από τη συζήτηση για τις offshore
Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την αποχώρηση του κόμματος της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση της τροπολογίας για τις offshore.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η συγκεκριμένη διάταξη ήταν γνωστή σε όλους από τον Οκτώβριο και πρόσθεσε: «Μας καλούσαν να έρθουμε στη βουλή και όταν το κάναμε το έβαλαν στα πόδια».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για επικοινωνιακή αθλιότητα λέγοντας: «Ο πολιτικός λόγος και όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου Τύπου, είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Συμπλήρωσε δε πως δεν θα κουραστεί να μιλά για ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Φέρνουμε μια βελτιστοποίηση της προηγούμενης ρύθμισης, ίσως κάποιοι πουν ότι αυτό γίνεται με υπερβολικό τρόπο, όμως μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσει κανείς στην λάσπη και την χυδαιότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει λίστα που δεν είναι το όνομα του Παπασταύρου και συνεχίζει να κατηγορεί την αριστερά» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο οι μόνοι που δυναμώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στην άκρα δεξιά του πολιτικού συστήματος. Κερδίζει η λογική ότι όλοι είναι μέσα στο βούρκο».

Η ΝΔ, συνέχισε ο πρωθυπουργός, το έβαλε στα πόδια είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα έχει απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών.

«Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panamapapers, εμείς είμαστε εδώ με το μέτωπο καθαρό και δίνουμε τον αγώνα για την κάθαρση».

Διευκρίνισε δε πως με τη βελτιστοποίηση της προηγούμενης ρύθμισης κανένας πολιτικός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής όχι μόνο σε εξωχώριες εταιρείες αλλά και σε καμία εταιρεία στο εξωτερικό.

«Όποιος θέλει να έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες θα μπορεί μόνο εντός της επικράτειας» είπε.

Δημοφιλή