Σκότωσε τη φίλη του και ανάρτησε τη φωτογραφία της στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια αρνείτο να «κατεβάσει»

Σκότωσε τη φίλη του και ανάρτησε τη φωτογραφία της στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια αρνείτο να «κατεβάσει»
shutterstock

Επί 36 ολόκληρες ώρες έμειναν στο Facebook οι φωτογραφίες μιας νεκρής γυναίκας την οποία σκότωσε την Κυριακή ο φίλος της στο Τέξας.

Ο 45χρονος Kenneth Alan Amyx ομολόγησε στην αστυνομία ότι αυτός είναι ο δράστης και ο άνθρωπος που ανάρτησε τις φωτογραφίες της νεκρής συντρόφου του, της 43χρονης Jennifer Streit-Spears, στο Facebook.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με την ομολογία του 45χρονου στην αστυνομία, είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Αφού κατανάλωσαν ποσότητα αλκοόλ στο διαμέρισμά του συμφώνησαν να αλληλομαχαιρωθούν μέχρι και οι δύο να αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Όμως η 43χρονη υπαναχώρησε και ο σύντροφός της αποφάσισε να την αποτελειώσει.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως ο Kenneth Alan Amyx όχι μόνο ανάρτησε τις φωτογραφίες της Spears στο λογαριασμό της στο Facebook, η οποία απεικονίζεται γυμνή και με κομμένο το λαιμό, αλλά ανήρτησε και μια selfie όπου το πρόσωπό του είναι γεμάτο αίματα, ενώ έχει γράψει «προσευχηθείτε για εμάς».

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία η φωτογραφία του θύματος ήταν σκοτεινή καθώς τα φώτα του δωματίου ήταν σβηστά και δεν έγινε χρήση φλας.

«Παρ΄όλα αυτά ήταν πολύ σκληρή και αποκρουστική» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις στο Facebook που είχε κάνει πριν το θάνατό της η 43χρονη δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στο λογαριασμό της σε άτομα άλλα εκτός της οικογένειάς της και των φίλων της. Βέβαια το θέαμα που είδαν οι δικοί της άνθρωποι ήταν σοκαριστικό.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times (NYT) ο Amyx μετά το φονικό κάλεσε τον πατέρα του λέγοντας του: «Σ΄αγαπώ, κόψαμε το λαιμό μας» και στη συνέχεια του έδωσε τη διεύθυνση του διαμερίσματος.

Τη χειρότερη εμπειρία την είχε η μητέρα του θύματος που είδε τη φωτογραφία της νεκρής της κόρης στο Facebook και κάλεσε την άμεση δράση. Επιπλέον δέχθηκε και ένα μήνυμα από τον Anyx.

Όμως η οικογένεια της 43χρονης εκτός από το σοκ που υπέστη έδινε επί 36 ώρες αγώνα με τον «γίγαντα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (το Facebook) ζητώντας να «κατεβάσουν» τις φωτογραφίες του θύματος.

Εκπρόσωπος του Facebook υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην «κατεβούν» οι φωτογραφίες λέγοντας πως ούτως ή άλλως δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο τι απεικόνιζαν και πρόσθεσε πως είχαν αναρτηθεί από άλλο άτομο και όχι τον χρήστη.

«Αφαιρούμε τις σκληρές εικόνες που προωθούν τη βία. Με το που διευκρινίστηκε τι ακριβώς συνέβη αμέσως αφαιρέσαμε τις φωτογραφίες».

Πλέον στο λογαριασμό της 43χρονης γνωστοί και φίλοι αφήνουν συλλυπητήρια μηνύματα.

Ειδικοί αναφέρουν ότι όλο και περισσότερα περιστατικά αυτού του είδους αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς όμως να μπορεί να δοθεί μια ακριβής εξήγηση για το τι είναι αυτό που ωθεί τους ανθρώπους να θέλουν να μοιραστούν παρόμοιες πράξεις βίας με γνωστούς και αγνώστους.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με την ομολογία του δράστη, είχε σχέση εδώ και τέσσερις μήνες. Είχαν συμφωνήσει να αυτοκτονήσουν μαζί, όμως μετά τον τραυματισμό της η Spears ήταν πολύ αδύναμη να καταφέρει ένα τελειωτικό χτύπημα στον σύντροφό της. Ο Amyx όταν τον βρήκε η αστυνομία έφερε ένα τραύμα στο λαιμό του το οποίο μάλλον ήταν επιπόλαιο και χρειαζόταν μερικά ράμματα. Στο σημείο βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ενώ όταν ο δράστης διακομιζόταν στο νοσοκομείο έλεγε: «Θεέ μου τη σκότωσα, την έχασα για πάντα, δεν θα τη ξαναδώ ποτέ. Σκοτώστε με, μην με αφήσετε να ζήσω».

Οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι ο Amyx στο παρελθόν είχε δύο καταγγελίες για προσβολή δημοσίας αιδούς και μια για καταδίκη για σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού κάτω των 14 ετών.

Δημοφιλή