Ερώτηση 38 βουλευτών της ΝΔ προς την κυβέρνηση: Υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που κατέχει offshore;

Ερώτηση 38 βουλευτών της ΝΔ προς την κυβέρνηση: Υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που κατέχει offshore;
Eurokinissi

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την υπόθεση "ΣΥΡΙΖΑ offshore", κατέθεσαν 38 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλουν την Κυβέρνηση με αφορμή «τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την υπόθεση "ΣΥΡΙΖΑ offshore" ότι επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας».

Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους «από τις 26/8/2015, δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους σε παλαιότερη ερώτηση 18 Βουλευτών της ΝΔ με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες» και τονίζουν ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της Κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται».

Τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν μεταξύ άλλων «τι γνωρίζει η Κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».

Δημοφιλή