Ο Αλέξης και ο πρίγκηπας έκλεψαν την παράσταση στο υπουργικό

Ο Αλέξης και ο πρίγκηπας έκλεψαν την παράσταση στο υπουργικό
eurokinissi

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την ελληνική πλευρά – καθώς λίγα μέτρα δίπλα από την αίθουσα του υπουργικού στην Βουλή ψηφίζονταν οι τροπολογίες με τα τελευταία προαπαιτούμενα με άνεση και χωρίς να ζητήσει η αντιπολίτευση ονομαστική ψηφοφορία – φαίνεται ότι ανακούφισε τους υπουργούς που πείραζαν ο ένας τον άλλο.

Όπως είναι φυσικό τα περισσότερα πειράγματα δέχθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, το οποίο οι συνάδελφοί του τον προσφωνούσαν «πρίγκιπα»!

Σε αξιολογική σειρά πρέπει να βάλει τα νομοσχέδιά της η κυβέρνηση, καθώς από το υπουργικό συμβούλιο προέκυψε ότι όλοι οι υπουργοί έχουν στα συρτάρια τους νομοσχέδια. Μάλιστα για κάποιους υπουργούς αυτό είναι ένα δείγμα ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης και ο «βαθύς πυρήνας» της δημόσιας διοίκησης αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση έχει ορατό πολιτικό χρόνο μπροστά της και «προσαρμόζεται» σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που δεν έχει πολιτική ανασφάλεια. Υπήρξαν κυβερνητικά στελέχη που ανέφεραν ότι άλλαξε η συμπεριφορά των υπηρεσιακών παραγόντων ως αποτέλεσμα του νέου κλίματος.

Όσον αφορά το νομοθετικό έργο εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει με τα νομοσχέδια που αφορούν την ανάπτυξη και τις κοινωνικές ανάγκες. Επίσης από εδώ και πέρα θα ακολουθούνται οι κανονικές νομοθετικές διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να αναφέρθηκε σε ένα συμβούλιο που θα ρυθμίζει ποια νομοσχέδια θα εισαχθούν στη Βουλή. Είναι βέβαιο ότι δεν θα περάσουν όλα τα νομοσχέδια αυτό το καλοκαίρι, παρά το ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή (εκτός από δύο εβδομάδες τον Αύγουστο).

Στο υπουργικό έγινε μακρά συζήτηση στην οποία συμμετείχαν πολλοί υπουργοί, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα διαχείρισης των υπουργείων τους, όπως είναι η εξοικονόμηση δαπανών χωρίς απολύσεις και μείωση προσωπικού και η αλλαγή στα οργανογράμματα των υπουργείων.

Κλείνοντας την συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό, στην παρούσα κατάσταση και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας επισημαίνοντας ότι τηρείται.

Δημοφιλή