Πώς ο 16χρονος David Eisman δημιούργησε εταιρία video game χωρίς χρήματα

Πώς ο 16χρονος David Eisman δημιούργησε εταιρία video game χωρίς χρήματα

Ο David Eisman αν και μόλις 16 ετών είναι διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Pixelmon Productions, η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο.

Ο νεαρός μαθητής λυκείου δεν είναι το τυπικό παιδί που ξέρει από προγραμματισμό. Στην πραγματικότητα μόλις και μετά βίας είναι προγραμματιστής (ξέρει μόνο λίγο C#). Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του επιχειρηματία, αναφέρει το businessinsider.

Αυτό όμως δεν τον σταμάτησε να ακολουθήσει το όνειρο του, να εργαστεί δηλαδή στην video game βιομηχανία.

"Πάντα ήθελα μια θέση πρακτικής σε μια video game εταιρία αλλά κανένας ποτέ δεν θα με προσλάμβανε. Μου είπαν ότι χρειαζόμουν εμπειρία και ότι έπρεπε να έχω δημιουργήσει ήδη ένα video game. Έτσι αποφάσισα να παραλείψω αυτό το βήμα, του να προσπαθώ να μπω σε μια εταιρία και να φτιάξω κατευθείαν τη δική μου."

O Eisman έχει επίσης κι έναν διάσημο μπαμπά, τον διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων Steve Eisman τον οποίο υποδύθηκε ο Steve Carell στην ταινία "The Big Short".

Έχοντας έναν τόσο πλούσιο πατέρα είχε πρόσβαση σε πολλές δωρεάν συμβουλές για το πως να δουλεύει και να διαχειρίζεται τους ανθρώπους αλλά όχι μετρητά. Ο πατέρας ωστόσο δεν επένδυσε στην εταιρία του.

"Έτσι ασχολήθηκα με το Διαδίκτυο. Μπήκα σε κάθε video game site και forum και άρχισα να ποστάρω διαφημίσεις", είπε ο 16χρονος. Οι διαφημίσεις προσλήψεων έλεγαν ότι ξεκινάει μια καινούρια video game εταιρία και ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν μέσω επιμερισμού των εσόδων.

Πολλοί του έλεγαν ότι είναι τρελός αλλά δέχθηκε τριάντα αιτήσεις και τελικά προσέλαβε 12 μέχρι στιγμής. "Έχω προσλάβει μέχρι στιγμής δυο προγραμματιστές, καλλιτέχνες, έναν συγγραφέα, μια ομάδα marketing από την Πολωνία και δυο συνθέτες μουσικής. Ο νεότερος είναι 18 και ο μεγαλύτερος 35 και κατάγεται από το Πακιστάν. Είναι μια διεθνής ομάδα. Ο πατέρας μου με βοήθησε με τα συμβόλαια."

Η ομάδα ήδη έχει ξεκινήσει το πρώτο της video game που θα ονομάζεται Mirka.

Δημοφιλή