Με θρυλική ανατροπή και γκολ στο φινάλε, ο Ολυμπιακός στον τελικό!

Με θρυλική ανατροπή και γκολ στο φινάλε, ο Ολυμπιακός στον τελικό!
sport24.gr

Λες και ζήλεψε τις ανατροπές του μπασκετικού Ολυμπιακού, όπως αυτή στην Πόλη το 2012, όταν επέστρεψε από το -19 και με το πεταχτάρι του Πρίντεζη βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπη ή τις τρίποντες «βόμβες» του Σπανούλη φέτος στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στην «δική» του πόλη, την Βουδαπέστη, έκανε μια επική ανατροπή απέναντι στην γηπεδούχο Σολνόκι και με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο κατάφερε να επικρατήσει 8-7 και να πάρει την πρόκριση για το μεγάλο τελικό του Champions League.

Όπως το 2002 στην ουγγρική πρωτεύουσα, έτσι και φέτος οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούν το βαρύτιμο τρόπαιο. Είναι η μόνη αήττητη ομάδα φέτος σε όλη την Ευρώπη και έχουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα στον αυριανό τελικό (4/6, 22:00), όπου περιμένει μια εκ των Προ Ρέκο και Γιουγκ. Αυτός ο Ολυμπιακός όμως, αυτές οι ψυχάρες του Θοδωρή Βλάχου δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν.

Ο Πάβιτς πίσω έπιανε τα πάντα μετά την πρώτη περίοδο, όπου δέχτηκε τέσσερα γκολ και στα υπόλοιπα τρία οκτάλεπτα δέχτηκε μόλις... τρία. Η άμυνα έσφιξε, μπροστά πήραν μπρος οι μηχανές και γράφτηκε ιστορία. Οι Πειραιώτες, αν και βρέθηκαν πίσω με 6-3, δεν λύγισαν, δεν φοβήθηκαν, δεν τα έχασαν και κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς και να προκριθούν, δίνοντας τεράστια χαρά στον κόσμο τους, που μετέτρεψε σε... Παπαστράτειο το Κολυμβητήριο και δεν σταμάτησε να φωνάζει από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Όλοι τους πάλεψαν, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν απέναντι σε μια ομάδα με τεράστια αστέρια και πολύ μεγάλη εμπειρία. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να βγουν ηττημένοι από την πισίνα. Ο Νάγκι έκανε ό,τι μπορούσε στο τέρμα, έπιασε μέχρι και πέναλτι του Φουντούλη στο 6-5 υπέρ της ομάδας του, αλλά δεν έφτανε η δική του προσπάθεια για να μπορέσει η Σολνόκι να περάσει και θα αρκεστεί στο μικρό τελικό.

Εκπληκτικός ο Βλαχόπουλος με τέσσερα γκολ, κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ αναφέραμε παραπάνω για τον Πάβιτς, ο οποίος στην πρώτη περίοδο δέχτηκε τέσσερα τέρματα, αλλά μετά απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας. Στην τελευταία επίθεση και αφού είχε πάρει τάιμ άουτ ο Βλάχος, ο Ντόσκας έκανε την μακρινή μπαλιά, ο Βλαχόπουλος άγγιξε όσο έπρεπε την μπάλα και κατέληξε στα δίχτυα. Γκολ και έφυγε για τελικό!!!

Οκτάλεπτα: 2-4, 1-1, 2-1, 3-1

Ολυμπιακός (Βλάχος): Βλαχόπουλος 4, Ντόσκας 2, Μυλωνάκης 1, Μουρίκης 1.

Σολνόκι (Τσεχ): Βάμος 2, Μαντάρας 1, Αλέξις 1, Μίτροβιτς 1, Γιούνγκερ 1, Κις 1.

Πηγή sport24.gr

Δημοφιλή