ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/06/2016 17:21 EEST | Updated 04/06/2016 17:21 EEST

Νέμεοι αγωνες: Στα βήματα του Ηρακλή μέσα από ένα συγκλονιστικό εναέριο βίντεο

Ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε όλους επάνω στην ιερή αρχαία γη της Ελλάδας, να συμμετάσχουν σε αγώνες που θα αναβιώσουν το Ολυμπιακό Πνεύμα.Αυτό το πράττουμε αναβιώνοντας αυθεντικά αρχαία αθλητικά έθιμα στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας.

Οι δρομείς είναι ντυμένοι με χιτώνες και γυμνόποδες και κατ' αυτό τον τρόπο έχουν σωματική επαφή με τις ίδιες πέτρες όπου αρχαίοι αθλητές έτρεξαν πριν από 2300 χρόνια.Τρέχουν πάνω στον αρχαίο στίβο για μια απόσταση 90 μέτρων.Επιπλέον, μια διαδρομή 7,5 χλμ. ξεκινά στο Ναό του Ηρακλέους στις Αρχαίες Κλεώνες, περνά μέσα από Νεμεατικούς αμπελώνες κι απ'το χωριό των Κλεώνων και καταλήγει στο στάδιο της Νεμέας, ακολουθώντας το μονοπάτι που είχε πάρει ο Ηρακλής για να κυνηγήσει το λιοντάρι.Ονομάζεται «Τα βήματα του Ηρακλή».

Οι νικητές όλων των διαδρομών λαμβάνουν αμέσως μια ταινία γύρω απ' το κεφάλι κι ένα κλαδί φοίνικα, όπως συνέβαινε στους αρχαίους αγώνες.Στην τελετή λήξης στέφονται με αγριοσέλινο.

Ο Stephen G Miller βλέποντας το βίντεο ανέφερε: «Μέσα από το βίντεο συνειδητοποίησα το έργο που αφήνω στις επόμενες γενιές».

Η Έκτη Νεμεάδα θα λάβει χώρα στις 10-12 Ιουνίου 2016.Για το πρόγραμμα επισκεφθείτε τη σελίδα nemeangames.org.

Sponsored Box