The Blue White: Αξεσουάρ και είδη διακόσμησης εμπνευσμένα από τη «γαλανόλευκη» Ελλάδα

The Blue White: Αξεσουάρ και είδη διακόσμησης εμπνευσμένα από τη «γαλανόλευκη» Ελλάδα
The Blue White

Μέσα σε μία προσπάθεια να μην χάσει την δημιουργικότητα και την όρεξη για δουλειά, η Αλεξάνδρα Στάη, αποφάσισε να πάρει τα πιο ελληνικά χρώματα, το μπλε και το λευκό, και να τα μετατρέψει σε ένα brand με καλοκαιρινά αξεσουάρ και είδη διακόσμησης. Και το όνομα αυτού δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «The Blue White».

Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις το The Blue White;

Το 2015 ήταν για μένα μια χρονιά γεμάτη δύσκολες συνεργασίες, πολλή πίεση και πολλά deadlines. Ένιωθα πως είχα χάσει κατά κάποιο τρόπο τη δημιουργικότητά μου μέσα στις απαιτήσεις άλλων και πως έπρεπε να βρω ξανά την όρεξη που είχα μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Παρίσι. Από καιρό ήθελα να ασχοληθώ με κάτι καινούργιο, με ένα δικό μου project. Να ξεκινήσω κάτι που θα με βοηθούσε να ξεφύγω από το αμιγώς ηλεκτρονικό περιβάλλον, να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Μετά από πολλή σκέψη και αρκετές συζητήσεις, χωρίς να έχω καταλήξει ακόμα σε μια συγκεκριμένη ιδέα, άρχισα να ξετρυπώνω παλιά sketch books των διακοπών μου. Ήταν αυτά τα παλιά σχέδιά μου γεμάτα από καλοκαιρινές εικόνες, μυρωδιές και ήχους που με οδήγησαν στην ιδέα του The Blue White.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο The Blue White;

Είναι η πρώτη χρονιά που το The Blue White βγάζει μια πιο ολοκληρωμένη σειρά. Ένα της κομμάτι αφορά τα καλοκαιρινά accessories των διακοπών (pouches, pareo, postcards, κοντομάνικα) και το δεύτερο είδη διακόσμησης σπιτιού (μαξιλαροθήκες, sous plats, espresso cups κ.α.). Όλα τα αντικείμενα παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Στόχος μου είναι κάθε χρόνο να βγάζω και ένα καινούργιο σχέδιο. Φέτος είναι η χρονιά με τις βάρκες. Η βάρκα που συνδέεται με το καλοκαίρι, που συμβολίζει το ταξίδι.

Γιατί του έδωσες αυτό το όνομα;

Για να έχει κάτι από θάλασσα, ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Είναι αυτό άλλωστε που ίσως αγαπώ περισσότερο από όλα. Μεγάλωσα δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Όλες μου οι αναμνήσεις, οι εικόνες, οι μυρωδιές ακόμη και οι ήχοι έχουν λίγο αλάτι. Δεν θα μπορούσα να την προσπεράσω σ’ αυτό το επαγγελματικό ταξίδι που αποφάσισα να ξεκινήσω. Έτσι, αποφάσισα το brand μου να συνδεθεί με κάτι που θεωρώ οικείο, που απελευθερώνει τη σκέψη μου. Από τη θάλασσα, λοιπόν, γεννήθηκε το The Blue White. Ήθελα κάτι πολύ απλό, κάτι που θα το καταλαβαίνουν όλοι, Έλληνες και μη. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά το μπλε και το λευκό συνθέτουν με τον ήλιο της Ελλάδας μια μοναδικότητα. Αυτή θέλω να αποτυπώσω στα σχέδιά μου. Στη φετινή καλοκαιρινή φωτογράφιση για το The Blue White προσπαθήσα να απεικονίσω αυτό το γαλανόλευκο τοπίο που κουβαλά μια αξεπέραστη δύναμη.

Ποια βήματα θεωρείς ότι πρέπει να κάνει η Ελλάδα ώστε να εκμεταλλευτεί περισσότερο τουριστικά το «γαλάζιο»;

Δεν ξέρω αν είμαι εγώ η κατάλληλη για να απαντήσω αυτή την ερώτηση. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους να αξιοποιήσουμε τη μοναδικότητα του υδάτινου στοιχείου, του ήλιου, του «γαλάζιου», όπως αναφέρετε, της Ελλάδας. Για να υπάρξει όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα, θεωρώ πως είναι απαραίτητο να διασφαλίζεται ο σεβασμός προς τη φύση. Όλοι έχουμε δει τοπία (όχι μόνο παραλίες) να αλλοιώνονται και να χάνουν την φυσική τους ομορφιά από τουριστικές παρεμβάσεις.

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί στο μέλλον το The Blue White;

Το The Blue White ακόμα διανύει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Προσπαθώ σιγά σιγά να το φέρω πιο κοντά και σε άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ταξίδι του θα δείξει τον επόμενο προορισμό και τον επόμενο στόχο.

Πού μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα σας;

Στην Αθήνα ολόκληρη η συλλογή διατίθεται στο Forget Me Not (Αδριανού 100), τα είδη σπιτιού στα κατάστημα Μavriki & Co (Κολωνάκι και Χαλάνδρι) και σε 20 αγαπημένα νησιά – στο www.thebluewhite.com θα βρείτε όλα τα σημεία πώλησης. Για online αγορές στο eshop www.WeCreateHarmony.com.