Πως θα ήταν εάν οι κρεατοφάγοι συμπεριφέρονταν και μιλούσαν όπως οι χορτοφάγοι; (ή θα γελάστε ή θα εκνευριστείτε)

Οι πιθανότητες είναι πως όλοι λίγο πολλοί στον κύκλο μας έχουμε κάποιο πρόσωπο που έχει επιλέξει τη χορτοφαγική διατροφή ή μπορεί και εμείς οι ίδιοι να έχουμε γίνει vegan. Eξάλλου αν και οι γονείς και οι γιαγιάδες μας μπορεί ακόμη να σοκάρονται, η χορτοφαγία είναι μια διατροφική επιλογή που φαίνεται να έχει κερδίσει έδαφος και στην Ελλάδα την τελευταία κυρίως 10ετία και ευτυχώς πλέον οι χορτοφάγοι δεν αντιμετωπίζονται – τουλάχιστον από τους περισσότερους- με καχυποψία και κακεντρεχή, ανόητα σχόλια.

Το ίδιο σεβαστή βέβαια θα πρέπει να είναι και η επιλογή όσων έχουν επιλέξει να διατηρήσουν στη διατροφή τους το κρέας και τα παράγωγά του.

Μόνο που αυτός ο αλληλοσεβασμός συχνά δεν υπάρχει...Το πρόβλημα στη σχέση των δύο, συχνά εστιάζεται στο ότι αρκετές φορές - δυστυχώς- η μία πλευρά προσπαθεί να πείσει την άλλη για την ορθότητα της επιλογής της με ακραία συχνά παραδείγματα και με έναν τρόπο που καταντάει να θυμίζει «κατήχηση».

Σε αυτό το ενοχλητικό και επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, εστιάζει και ο κωμικός JP Sears για να εκφράσει την ενόχληση του για τον τρόπο που συμπεριφέρονται κάποιοι χορτοφάγοι απέναντι στους «κρεατοφάγους», στρέφοντας τα...δικά τους όπλα εναντίον τους.

Απολαύστε λοιπόν ή προβληματιστείτε για τον τρόπο που μπορεί να συμπεριφερόμαστε σε όσους έχουν κάνει μια διαφορετική διατροφική επιλογή (vegan ή meat lovers) με αυτό το video που θέτει το ερώτημα «If Meat Eaters Acted Like Vegans».

Αναστρέφοντας βέβαια το ερώτημα – και τα επιχειρήματα- εύκολα θα αναγνωρίσετε και τις ανάλογες συμπεριφορές κρεατοφάγων προς χορτοφάγους.