ΔΙΕΘΝΕΣ
05/06/2016 12:44 EEST | Updated 05/06/2016 12:44 EEST

Έγκλημα - μυστήριο: Βρέθηκαν οστά μικρού αγοριού «συσκευασμένα» μέσα σε χαρτόκουτα σε αποθήκη σπιτιού στο Λονδίνο

Reuters Photographer / Reuters
A policeman guards the home of an Indian-born British man, identifiedas an arms dealer, Hemant Lakhani in Hendon, north west London August13, 2003. Hemant was arrested along with two others in the U.S. onWednesday after they agreed to sell a sophisticated Russian SA-18 Iglamissile to an undercover FBI agent posing as a Muslim extremist.REUTERS/Peter MacdiarmidPKM/NMB

Στη σύλληψη δύο γυναικών και ενός άνδρα προχώρησε η βρετανική αστυνομία μετά την έρευνα για τη δολοφονία ενός μικρού αγοριού, το οποίο πιστεύεται ότι εξαφανίστηκε πριν από 11 χρόνια.

Αξιωματικοί της αστυνομίας συνέλαβαν την Victoria Gayle, μία 31χρονη γυναίκα και μητέρα έξι παιδιών, την 50χρονη πρώην μπέιμπι-σίτερ της (γνωστή μόνο ως Margaret) και τον 52χρονο σύντροφο της τελευταίας, μετά από την ανακάλυψη των οστών του αγοριού μέσα σε μία κούτα, στην αποθήκη ενός σπιτιού στο West Hendon του βόρειου Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Βρετανική Daily Mail, η αστυνομία έψαξε το εν λόγω σπίτι την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο της έρευνας για να τον θάνατο της 18 μηνών κορούλας της Gayle, η οποία πέθανε πρόσφατα αφού κατάπιε μια μπαταρία. 

Οι παράξενες συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε το βρέφος, οι οποίες «έδειχναν» κακοποίηση, οδήγησαν τις αρχές στην κατοικία της 31χρονης, στην αποθήκη της οποίας βρέθηκαν τα οστά του αγοριού, «συσκευασμένα» - σύμφωνα με την Sun - μέσα σε χαρτόκουτα.

Στη συνέχεια, η μεγαλύτερη γυναίκα με τον σύντροφό της αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ενώ η 31χρονη παραμένει υπό κράτηση.

Το νεκρό αγοράκι πιστεύεται ότι γεννήθηκε στο Barnet το 2004 και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η νεκροψία που διενεργήθηκε στα οστά του δεν στάθηκε δυνατό να προσδιορίσει με σιγουριά την αιτία θανάτου του.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στην Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων (DPS) και, επίσης, στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων της Αστυνομίας (IPCC).

Ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε: «Δεν θα κάνουμε εικασίες σχετικά με την ταυτότητα του παιδιού μέχρις ότου γίνουν όλες οι περαιτέρω εξετάσεις.»