Πατέρας βιαστή στις ΗΠΑ αποκάλεσε τις πράξεις του γιου του «20 λεπτά δράσης»

Πατέρας βιαστή στις ΗΠΑ αποκάλεσε τις πράξεις του γιου του «20 λεπτά δράσης»
Gavel on a table.
Gavel on a table.
Lee Thompson via Getty Images

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και σε όλο τον κόσμο, μετά την δημοσίευση γραπτής δήλωσης ενός πατέρα που είδε τον γιο του να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας που είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στην γραπτή του δήλωση, ο Νταν Τέρνερ, πατέρας του πρώην διακεκριμένου αθλητή του Στάτφορντ, Μπροκ Τέρνερ, αναφερόταν στις επιπτώσεις της όλης υπόθεσης στο μέλλον του 20χρονου γιου του και δεν έδειξε καμία συμπόνοια ως προς το θύμα. Μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλέσει την επίθεση σε βάρος της 23χρονης γυναίκας «20 λεπτά δράσης», προκαλλώντας σωρεία αντιδράσεων.

«Κάθε του βήμα ακολουθείται από ανησυχία, άγχος, φόβο και κατάθλιψη. Μπορείτε να το δείτε στο πρόσωπό του, στον τρόπο που περπατάει, στην αποδυναμωμένη φωνή του, στην ανορεξία του», ανέφερε ο Νταν Τέρνερ, προσθέτοντας ότι ο γιος του θα συμμετάσχει σε φοιτητικό πρόγραμμα ενημέρωσης των νέων για τις συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.

Ο Μπροκ Τέρνερ είχε βρεθεί ένοχος για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ήταν και σεξουαλική επίθεση σε βάρος ατόμου που βρίσκεται υπό την επήρρεια αλκοόλ. Παρόλο που ήταν αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 14 ετών, οι δικαστές του επέβαλαν την μικρότερη δυνατή ποινή, αναλογιζόμενοι των πρότερο έντιμο βίο του. Η καταδίκη του σε μόλις έξι μήνες φυλάκιση είχε προκαλέσει αντιδράσεις, οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την γραπτή δήλωση του πατέρα.

Υπενθυμίζουμε ότι το θύμα του 20χρονου, μια νεαρή φοιτήτρια που είχε βρισκόταν υπό την επίρρεια μέθης τη στιγμή της επίθεσης στις 17 Ιανουαρίου του 2015, είχε βγάλει ένα συγκινητικό λόγο στην αίθουσα του δικαστηρίου, αναφερόμενη στις επιπτώσεις, όχι μόνο της επίθεσης, αλλά και της διαδικασίας εκδίκασης της υπόθεσης στην προσωπική, οικογενειακή και ερωτική της ζωής. Η ίδια έκανε μάλιστα λόγο για προσπάθεια του δικαστηρίου να δικαιολογήσει τις πράξεις του άνδρα «που μου έβγαλε τα μισά ρούχα πριν προλάβει να με ρωτήσει το όνομά μου», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Αμερική, όχι μόνο λόγο της μικρής ποινής που επιβλήθηκε στον δράστη, αλλά και της αντιμετώπισης των αυξανόμενων υποθέσεων σεξουαλικής βίας στα αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Δημοφιλή