Η J.K. Rowling έδωσε την τέλεια απάντηση στους φαν που έγιναν έξαλλοι με την «μαύρη Hermione»

Η J.K. Rowling έδωσε την τέλεια απάντηση στους φαν που έγιναν έξαλλοι με την «μαύρη Hermione»

Η συγγραφέας του Harry Potter, J.K. Rowling έδωσε πρόσφατα την τέλεια απάντηση σε «όλους αυτούς τους ρατσιστές» που σχολίασαν αρνητικά την επιλογή μιας μαύρης γυναίκας για τον ρόλο της Hermione Granger στο νέο θεατρικό έργο που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Λονδίνο. Και η απάντησή της ήταν η εξής: ξεκουμπιστείτε.

Σε μια συνέντευξη της στον Observer, η Rowling είπε πως η Noma Dumezweni, η οποία θα παίξει τον πολυαγαπημένο χαρακτήρα στο θεατρικό έργο «Harry Potter and the Cursed Child» που θα ανέβει σε λίγο καιρό στο West End, επιλέχθηκε για τον ρόλο εξαιτίας του ταλέντου της.

«Με την εμπειρία που έχω στα κοινωνικά δίκτυα, το περίμενα πως οι ηλίθιοι θα συμπεριφέρονταν ως ηλίθιοι», είπε η Rowling. «Τι να πεις, όμως; Έτσι είναι ο κόσμος. Η Noma επιλέχθηκε επειδή ήταν η καλύτερη ηθοποιός για τη δουλειά».

Η απόφαση για την επιλογή των ηθοποιών ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκείνες τις ημέρες τα σχόλια αρκετών φαν ήταν αρνητικά απέναντι στην απόφαση, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς γίνεται να παίξει μια μαύρη ηθοποιός την «λευκή Hermione».

Η Βρετανίδα ηθοποιός Emma Watson, η οποία είναι λευκή, ήταν αυτή που είχε ενσαρκώσει αρχικά το χαρακτήρα της Hermione στις ταινίες του Harry Potter. Ωστόσο, η ίδια η Rowling είχε σχολιάσει τότε πως η φυλή και το χρώμα του δέρματος της Hermione δεν είχαν ποτέ καθοριστεί επακριβώς στα βιβλία.

Μιλώντας στον Observer, η Rowling απάντησε ευθέως στους στενόμυαλους κριτές που υποστηρίζουν πως η Hermione πρέπει να είναι λευκή καθώς, σε ένα από τα βιβλία, υπάρχει η περιγραφή «χλόμιασε από το σοκ».

«Είχα ένα σωρό ρατσιστές που μου έλεγαν πως επειδή η Hermione “χλόμιασε” -δηλαδή έχασε το χρώμα της από το σοκ- τότε πρέπει να είναι λευκή γυναίκα και δυσκολεύτηκα αρκετά με την περίπτωσή τους», είπε η Rowling. «Αποφάσισα να μην ταραχτώ υπερβολικά με όλο αυτό και απλά να δηλώσω ξεκάθαρα πως η Hermione μπορεί να είναι μια μαύρη γυναίκα με όλες μου τις ευλογίες και τον ενθουσιασμό μου».

Το θεατρικό έργο «Harry Potter and the Cursed Child», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Tony, John Tiffany, διαδραματίζεται 19 χρόνια μετά την νίκη του Harry επί του Voldemort. Η παράσταση θα ξεκινήσει να παίζεται στο Palace Theater του Λονδίνου στο τέλος του Ιουλίου.