Φωτιά στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου

Φωτιά στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων έβαλαν σήμερα περί τις 4:30 το απόγευμα, πρόσφυγες που διαμένουν εκεί, στον καταυλισμό της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της Χίου. Το περιστατικό συνέβη στη δομή που διαχειρίζεται ο Δήμος Χίου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκε από πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στη Χίο επί 2,5 μήνες σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Από την φωτιά καταστράφηκαν επίσης σκηνές γραφεία και βοηθητικοί χώροι.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επενέβη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στον καταυλισμό έσπευσε και διμοιρία των ΜΑΤ.

Όπως μεταδίδει ο Πολίτης Χίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η διαμαρτυρία ενός Ιρακινού ήταν αρκετή προκειμένου να λάβει χαρακτηριστικά γενικευμένης εξέγερσης. Μέσα σε λίγα λεπτά ομάδα κάποιων ατόμων μετακίνησε κάδους στην είσοδο της δομής, έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα αυτή να εξαπλωθεί αρχικά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας και των Μ.Κ.Ο. και αργότερα στους υπόλοιπους χώρους.

Δημοφιλή