Λευκός Οίκος: Ισχυρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις

Λευκός Οίκος: Ισχυρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Για «ισχυρή δέσμευση» από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στην εφαρμογή των οικονομικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, σε σχόλιό του για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα και τα άλλα μέλη της Ε.Ε. έχουν κάνει σημαντική πρόοδο ως προς την παροχή της αναγκαίας βοήθειας προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές προκλήσεις στη χώρα τους. Και αυτό που έχουν δει, επίσης, από την ελληνική κυβέρνηση είναι η ισχυρή δέσμευσή της στην εφαρμογή κάποιων οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στην οδό της βιωσιμότητας του χρέους» απάντησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η Ε.Ε. συνεχίζει να τηρεί τη δέσμευση της στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Έρνεστ, τονίζοντας: «Δεν πρόκειται για πρόβλημα που θα επιλυθεί μέσα σε μια νύχτα». «Σε αρκετές στιγμές τα τελευταία περίπου έξι χρόνια φαινόταν ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ ίσως πήγαινε σε λάθος δρόμο. Νομίζω ότι ο πρόεδρος παρατήρησε ότι από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει επιτυχώς αυτές τις μεταρρυθμίσεις και, καθώς η ΕΕ εξακολουθεί να τηρεί τις δεσμεύσεις της για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, τα πράγματα φαίνεται ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», εκτίμησε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, στη συνάντηση των G7 στην Ιαπωνία ο Αμερικανός Πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο των ηγετών της ΕΕ και της Ελλάδας «που πήραν κάποιες αποφάσεις που δεν ήταν τόσο δημοφιλείς πολιτικά, αλλά ήταν κρίσιμες για την αντιμετώπιση αυτής της σημαντικής πρόκλησης που θα είχε συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή