ΔΙΕΘΝΕΣ

Δύο κορίτσια 13 και 14 ετών ομολόγησαν την απαγωγή 2χρονου στη Βρετανία. Υποψίες και για σεξουαλικά κίνητρα

Little child wearing pink raincoat and boots jumping wet trampoline in rain.
Little child wearing pink raincoat and boots jumping wet trampoline in rain.
Martin Novak via Getty Images

Δύο κορίτσια 13 και 14 ετών ομολόγησαν την απαγωγή δίχρονου στη Βρετανία. Υποψίες και για σεξουαλικά κίνητρα

Σοκαρισμένη είναι η βρετανική κοινωνία από την αποκάλυψη πως οι απαγωγείς ενός δίχρονου παιδιού από πολυκατάστημα στο Newcastle ήταν τελικά τα δύο κορίτσια μόλις 13 και 14 ετών που είχαν αρχικά συλληφθεί. Παράλληλα όμως μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει και η πληροφορία περί πιθανού σεξουαλικού κινήτρου πίσω από την απαγωγή αν και ευτυχώς δεν διαπιστώθηκε η τέλεση αυτού του αδικήματος.

Όπως ομολόγησαν τα δύο κορίτσια- δράστες, άρπαξαν τη μικρή στις 13 Απριλίου από το πολυσύχναστο Primark. Η μητέρα του που το συνόδευε ενημέρωσε τις αρχές και αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα στην ευρύτερη περιοχή αλλά και εντός του πολυκαταστήματος.

Το δίχρονο βρέθηκε τελικά τρία μίλια μακριά από το Primark και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά μετά τον εντοπισμό των απαγωγέων της μέσω κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης (CCTV).

Τελικά τα δύο κορίτσια, σύμφωνα με τον Independent, ομολόγησαν την πράξη τους και δήλωσαν ένοχες για δυο κατηγορίες που αφορούν κλοπές από καταστήματα- μεταξύ των αντικειμένων και ένα μπιμπερό- ενώ αρχικά τους είχαν απαγγελθεί και κατηγορίες για απαγωγή αλλά και πρόθεση να επιτεθούν σεξουαλικά στο δίχρονο. Η τελευταία κατηγορία όμως αποσύρθηκε όταν οι έφηβες δήλωσαν ένοχες για την απαγωγή. Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν διαρρεύσει, στο tablet που χρησιμοποιούσαν τα κορίτσια βρέθηκαν αναζητήσεις στο διαδίκτυο με τις λέξεις «rape», «people getting raped», «young people getting raped», «poor little thing getting kidnapped and raped».

Σημειώνεται πως τα δύο κορίτσια φαίνεται πως είχαν επιχειρήσει να απαγάγουν ακόμη ένα παιδί αλλά δεν τα κατάφεραν ενώ η απόπειρα έγινε μόλις δύο ώρες πριν την απαγωγή της δίχρονος από το Primark. Μάλιστα η μητέρα του παιδιού ανέφερε πως η μια από τις νεαρές την προσέγγισε και της περιέγραψε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της κόρης της και της είπε πως βρίσκεται κοντά στο ταμείο. Όμως η κίνηση αυτή φαίνεται πως ήταν παραπλανητική καθώς το παιδί αποδείχθηκε πως βρισκόταν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που η δράστης υπέδειξε.

Τα δύο κορίτσια είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την πρόνοια ενώ είχαν φύγει από τα σπίτια τους αρκετές φορές.