ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/06/2016 04:26 EEST | Updated 09/06/2016 04:26 EEST

Σε απεργιακό κλοιό λιμάνια και σιδηρόδρομοι

Eurokinissi

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που έχουν αρχίσει από την Πέμπτη 26 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας - Ένωση Λιμενεργατών-Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών) αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη 09/06 και Παρασκευή 10/06, καθώς και αποχή από την εργασία το Σάββατο 11/06 και την Κυριακή 12/06. Επίσης, την Παρασκευή 10/6/16 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη λεωφόρο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης.

 

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης προκαλούν τις αντιδράσεις των εταιρειών κρουαζιέρας, ενώ στελέχη του κλάδου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για απρόβλεπτες συνέπειες στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία.

 

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, με επιστολή της προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία απηύθυνε έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση στα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς η τουριστική κίνηση κορυφώνεται και οι απώλειες προσεγγίσεων πλοίων αυξάνονται, με ανάλογη ζημιά της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τραίνων και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 9/6/2016, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Μηχανοδηγοί).

Ειδικότερα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Επίσης, για την Παρασκευή τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις και τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας.

Sponsoed Post