ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/06/2016 06:38 EEST | Updated 09/06/2016 06:43 EEST

Σπείρα απατεώνων που εξαπατούσε ηλικιωμένους εξαρθρώθηκε με τη βοήθεια του πατέρα του Γιώργου Χουλιαράκη

Eurokinissi

Σπείρα απατεώνων, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους, με το πρόσχημα θανατηφόρων τροχαίων με θύματα ανήλικους, τα οποία προκάλεσαν τα παιδιά τους εξάρθρωσε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο Μιχάλης Χουλιαράκης και οι γείτονές του, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., συνέλαβαν την 42χρονη δήθεν αστυνομικό, που ήρθε στο σπίτι του στον Χολαργό, προκειμένου να πάρει 10.000 ευρώ για να «λαδώσει» εισαγγελείς και Ανακριτές, οι οποίοι θα «παρέκαμπταν τον Νόμο» και θα άφηναν ελεύθερη την κόρη του που ήταν δήθεν υπαίτια του θανατηφόρου τροχαίου.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», στις 14:30 το μεσημέρι στις 2 Ιουνίου 2016 μία άγνωστη γυναίκα κάλεσε με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο του Μιχάλη Χουλιαράκη, εμφανιζόμενη ως η κόρη του, Λιλή Χουλιαράκη, καθηγήτρια στο LSE και σύζυγος του πρώην υπουργού, επίσης πανεπιστημιακού Ηλία Μόσιαλου. Η γυναίκα έκλαιγε προσποιούμενη την κόρη, αναφέροντας ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Πριν προλάβει ο Μιχάλης Χουλιαράκης να μιλήσει με την υποτιθέμενη κόρη του πήρε το ακουστικό άγνωστος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τον ενημέρωσε ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί. Στη συνέχεια του ζήτησε να δώσει 20.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει τον Εισαγγελέα για να «φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει το δικαστήριο».

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης αρχικά πείστηκε από τα λεγόμενά τους και είπε στον «αστυνομικό» ότι στην οικία του έχει μόνο 10.000 ευρώ για να του δώσει. Ο δήθεν αστυνομικός δέχθηκε να τα παραλάβει και του είπε σε λίγα λεπτά να κατέβει έξω από το σπίτι του όπου όπως τον ενημέρωσε θα τον περιμένει γυναίκα αστυνομικός για να παραλάβει τα χρήματα. Ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στην πορεία και μετά από επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Ενημέρωσε τους γείτονες και τους είπε να τον βοηθήσουν και να πάνε μαζί στο προαύλιο της πολυκατοικίας. Στο πεζοδρόμιο είδε την υποτιθέμενη αστυνομικό να περιμένει και της έκανε νόημα να πλησιάσει. Αυτή πλησίασε και του ζήτησε να παραδώσει «τα χρήματα που χρωστάει». Όταν όμως διαπίστωσε την παρουσία και άλλων ενοίκων άρχισε να φωνάζει προσπαθώντας να διαφύγει. Λίγο αργότερα αστυνομικοί συνέλαβαν την 42χρονη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή μιας ακόμη γυναίκας από τη Βουλγαρία με το όνομα «Τάνια», στο σπίτι της οποίας στην Κυψέλη βρέθηκαν πολλές κάρτες sim και τρία κλειδιά πολυτελούς αυτοκινήτου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα είχε συμμετοχή σε 13 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, εκ των οποίων οι 12 κατέληξαν σε απόπειρες καθώς την τελευταία στιγμή τα θύματα κατάλαβαν την απάτη. Σε μία όμως περίπτωση το θύμα δεν ήταν τυχερό και έχασε 30.000 ευρώ.