Καμμένος: Προς αξιοποίηση ακίνητα των ταμείων των στρατιωτικών, αξίας 34 δισ.

Καμμένος: Προς αξιοποίηση ακίνητα των ταμείων των στρατιωτικών, αξίας 34 δισ.
Eurokinissi

Την αξιοποίηση ακινήτων αξίας ύψους 34 δισ. ευρώ, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ενημερωτική εκδήλωση του ΕΒΕΑ σχετικά με την αξιοποίηση των ακινήτων του ΥΠΕΘΑ.

Όπως είπε, πρόκειται για μια πρωτοβουλία εκμετάλλευσης «μιας περιουσίας αντικειμενικής αξίας περίπου 34 δισεκατομμυρίων, οικοπέδων, νησιών, στρατιωτικών εγκαταστάσεων, παλαιών πεδίων βολής, παλαιών αεροδρομίων, λιμανιών, που βρίσκονται στην κατοχή, στην ιδιοκτησία, όχι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά των ταμείων των στρατιωτικών, του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, που καλύπτει και τα τρία Σώματα, του Ταμείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Ταμείου του Στόλου, που έχει και πολύ πιο πρωτοποριακές διαδικασίες από ό,τι τα άλλα Σώματα και του Ταμείου της Πολεμικής Αεροπορίας.»

«Μια περιουσία τεσσάρων ταμείων, η οποία όταν ανέλαβα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μου είπαν ότι απέφερε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και η συνολική αποτίμηση της αντικειμενικής του αξίας ήταν 34 δισεκατομμύρια ευρώ» συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ «θα βοηθήσουμε να κατευθυνθεί η κυβέρνηση προς πιο φιλελεύθερες και φιλικές προς την ιδιωτική πρωτοβουλία πολιτικές».

Σημειώνεται ότι, μιλώντας στον Realfm 97,8, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζοντας πως «δεν μιλάμε για ξεπούλημα, μιλάμε για επενδύσεις».

Δημοφιλή