Νεκρός ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος σε τροχαίο δυστύχημα στην Αττική Οδό

Νεκρός ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος σε τροχαίο δυστύχημα στην Αττική Οδό
NEWS247

Στο θάλαμο εξερευνήσεων οχημάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Καβάλας βρίσκεται το μοιραίο τζιπ μάρκας Πόρσε Καγιέν που φέρεται να οδηγούσε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Το επιστημονικό προσωπικό της Αστυνομίας θα πραγματοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έρευνες προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία που θα δείξουν αν το δυστύχημα προκλήθηκε από μηχανική βλάβη ή από δολιοφθορά, ενώ αύριο Παρασκευή αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. μακροσκοπικά δεν εντοπίζουν σημάδια έκρηξης στο αυτοκίνητο, αν και δεν μπορούν μέχρι στιγμής να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο. Κάμερες της Αττικής Οδού έχουν καταγράψει την πορεία του τζιπ από μακριά και δείχνουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν στην αριστερή λωρίδα όταν ξαφνικά έγινε ανάφλεξη και συγκρούστηκε στο στηθαίο.

Αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο νεκρός είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, αν και τυπικά αυτό θα γνωστοποιηθεί μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν ήδη εμπλακεί στις έρευνες για το δυστύχημα.

Ο εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας «Ακρόπολη» είχε κατηγορηθεί πρόσφατα για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών με σκοπό το οικονομικό κέρδος από διαφημιστικές χορηγίες. Πριν ακόμα οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ολοκληρώσουν τις έρευνες για το κύκλωμα εκβιαστών, ο Παναγιώτης Μαυρίκος άφησε σήμερα το μεσημέρι την τελευταία του πνοή σε δυστύχημα στην Αττική Οδό.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο. Ερευνάται το κατά πόσο μπορεί να πρόκειται για μηχανική βλάβη που προκάλεσε πυρκαγιά, για πρόσκρουση του οχήματος σε στηθαίο του δρόμου ή για περιστατικό εγκληματικής ενέργειας. Δηλαδή, το σενάριο της δολιοφθοράς από άτομα που μπορεί να είχαν διαφορές με τον εκδότη.

Απαντήσεις στην πρώτη φάση των ερευνών θα δώσουν οι κάμερες της Αττική Οδού που έχουν καταγράψει το τζιπ μάρκας Πόρσε Καγιέν του θύματος.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετέβη νωρίτερα σε κατάσταση σοκ η σύζυγος του γνωστού εκδότη, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο ο οδηγός που απανθρακώθηκε μέσα σε τζιπ στην Αττική Οδό είναι ο άντρας της ή όχι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε απανθρακωθεί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σύζυγος του εκδότη προσπάθησε να αναγνωρίσει προσωπικά αντικείμενα του νεκρού οδηγού, προκειμένου να καταλάβει αν πρόκειται για τον άντρα της.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στη Huff Post Greece ότι «δεν έχει μείνει τίποτα από το αυτοκίνητο. Ούτε καν η πινακίδα του για να μπορέσουμε να βρούμε τα στοιχεία του. Επίσης, το πτώμα είναι σε κατάσταση που δεν επιτρέπει την αναγνώρισή του από συγγενείς. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουμε είναι να υπάρχει διαρροή καυσίμου –ενδεχομένως και υγραερίου- καθώς παρατηρήσαμε ότι το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς πάρα πολύ γρήγορα. Φυσικά θα διερευνηθεί και το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Η ιδιοκτήτρια μας είπε ότι το είχε πάρει το τζιπ ο σύζυγός της το πρωί. Ο σύζυγός της δεν απαντάει σε τηλέφωνα».

Το δυστύχημα έγινε στην Αττική Οδό, στο ύψος του εμπορικού κέντρου The Mall στο Μαρούσι.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τζιπ μάρκας Πόρσε Καγιέν πήρε φωτιά στις 15.00 με αποτέλεσμα ο οδηγός να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του και να χάσει τη ζωή του με τραγικό τρόπο.

Μία από τις εκδοχές που εξετάζει η Τροχαία και η Πυροσβεστική είναι το όχημα να προσέκρουσε στο στηθαίο της Αττικής Οδού και να προκλήθηκε πυρκαγιά. Το δεύτερο σενάριο είναι το τζιπ να πήρε φωτιά λόγω μηχανικής βλάβης και στη συνέχεια ο οδηγός να προσέκρουσε στο στηθαίο από την πλευρά του οδηγού με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του.

Στο σημείο της σύγκρουσης επικράτησε πανικός, καθώς διερχόμενοι οδηγοί έβλεπαν τον οδηγό αλλά δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Οι πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν απανθρακωμένο και αυτή τη στιγμή γίνεται η αναγνώριση της σορού από τους συγγενείς. Την Προανάκριση έχει αναλάβει η Τροχαία.

Δημοφιλή