ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/06/2016 03:26 EEST

Όταν 100 μαθητές ανέβασαν το πιο διάσημο αμερικάνικο μιούζικαλ στην Πλατεία Δημαρχείου της Κέρκυρας

Είναι πολλά τα mail που λαμβάνουμε στα κεντρικά της HuffPost Greece με τίτλους όπως «φανταστικό βίντεο», «απίστευτο, πρέπει να το δείτε», «αυτό δεν πρέπει να το χάσετε», «το καλύτερο βίντεο του κόσμου» κ.ο.κ. Στην αρχή, εγώ προσωπικά, τα άνοιγα όλα είτε επειδή πίστευα τους τίτλους (είμαι λίγο αφελές άτομο) είτε απλά από περιέργεια. Στην πορεία σταμάτησα να το κάνω, κυρίως γιατί συνειδητοποίησα πως τα 9 από τα 10 mail τέτοιου χαρακτήρα ήταν στην καλύτερη των περιπτώσεων βαρετά.

Για αυτό και όταν πριν λίγες ώρες άνοιξα ένα νέο mail που είχε μόλις φτάσει στο info μας, με τίτλο «Ένα βίντεο που αξίζει τον κόπο», μάλλον περισσότερο αυτόματα το έκανα παρά επειδή όντως ήθελα να το ανοίξω.

Βλέποντας όμως τον τίτλο του βίντεο, «Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας / Music School of Corfu – West Side Story Flash Mob», θες-δε θες, κολλάς.

Γιατί, προσέξτε: έχεις Κέρκυρα, έχεις μαθητές μουσικού σχολείου, έχεις το West Side Story, έχεις και ελληνικό flash mob. ΠΟΣΟ κακός μπορεί να είναι ένας τέτοιος συνδυασμός;

mousiko sxoleio kerkyras

Καθόλου, όπως αποδείχτηκε. Για την ακρίβεια, το εν λόγω βίντεο είναι από τις καλύτερες, αντίστοιχου επιπέδου, παραγωγές που έχω δει τελευταία. Και, πέρα από όλα τα (τεχνικά) άλλα, είναι και κάπως αξιολάτρευτο.

Όπως μας ενημερώνει η περιγραφή του βίντεο:

«Στις 21 & 22 Απριλίου, το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας παρουσίασε στην πλατεία Δημαρχείου μια διασκευή του παγκοσμίως γνωστού μιούζικαλ του Leonard Bernstein «West Side Story», με τη συμμετοχή 96 συντελεστών. Δύο ομάδες ανθρώπων (οι εργάτες του Δήμου και οι νεαροί skaters της πλατείας) ανταλλάσσουν εχθρικές ματιές και τελικά έρχονται σε σύγκρουση. Η αγάπη δύο νέων ανθρώπων υπερβαίνει την εχθρότητα και τη μισαλλοδοξία. Αναζητούν, πάνω από τα πτώματα των αντιπάλων, το ουτοπικό εκείνο μέρος όπου ειρηνικά θα ζήσουν ευτυχισμένοι».

Δε χρειάζεται να σας το περιγράψουμε με πολλά λόγια, απλά απολαύστε το παραπάνω (κι ένα μεγάλο μπράβο από εμάς στη καταπληκτική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, θέλουμε να δούμε κι άλλα).