ΝΔ: Αφού ο Σπίρτζης πονάει για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και δεν μπορεί, ας παραιτηθεί

ΝΔ: Αφού ο Σπίρτζης πονάει για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και δεν μπορεί, ας παραιτηθεί
Sooc

Την παραίτηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, ζητεί η ΝΔ με ανακοίνωσή της, μετά από δήλωσή του ότι το τίμημα για το Ελληνικό ήταν χαμηλό.

«Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό.Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους. Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί.Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός.Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους».

Απάντηση σε παρόμοιο τόνο έδωσε ο κ. Σπίρτζης: «Το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού της κυβέρνησης...Η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ άλλαξε: Μετά την αποτυχημένη επικοινωνιακή καταιγίδα του "λέτε ψέματα", μετά το "ζητάμε εκλογές", το "φύγετε τώρα", τις offshore, τώρα παίζεται το έργο της επίσης αποτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του "Παραιτηθείτε"». Παράλληλα, υποστηρίζει πως «όποια όμως τακτική κι αν ακολουθήσει η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της, δε μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες τους για τον κύκλο της ύφεσης και την περιπέτεια που έχουν βάλει τη χώρα, από τις άθλιες πολιτικές που είχαν ακολουθήσει, από τους μηχανισμούς κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα, από τη διαφθορά και τη διαπλοκή των συμφερόντων που είχαν υπηρετήσει. Εμείς θα συνεχίσουμε, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και θα βγάλουμε τη χώρα, από την περιπέτεια που μας έβαλαν. Μέχρι τότε, μέρα με τη μέρα, όποια στήριξη κι αν έχουν από τα γνωστά πια συγκροτήματα των ΜΜΕ και όποια επικοινωνιακή πολιτική κι αν ακολουθήσουν, το δικό μας μέλημα είναι ένα: "Όλα στο φως"».

ΠΑΣΟΚ: Κλαψουρίσματος συνέχεια

Δηκτικό ήταν και το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Κλαψουρίσματος συνέχεια….

Ο υπουργός κ. Σπίρτζης – προφανώς με πόνο ψυχής- μας πληροφόρησε ότι κατά την άποψή του αποτελεί περίπου «σκάνδαλο» – λόγω του χαμηλού ύψους του οικονομικού ανταλλάγματος- το Μνημόνιο Συνεννόησης για το Ελληνικό, το οποίο όμως αποφάσισε ο κ. Τσίπρας και χαιρέτισε η κ. Γεροβασίλη. Το τσίρκο σε νέα παράσταση…».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι με αυτές τις διαδικασίες που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ».

«Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους - γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στην χώρα, πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή».

Δημοφιλή