Αλβανία - Ελβετία 0-1

Αλβανία - Ελβετία 0-1
CONTRAGR

Χάρη σε γκολ του Φαμπιάν Σαρ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ελβετία επικράτησε με 1-0 της "πρωτάρας" Αλβανίας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο του Euro 2016. Με 10 παίκτες η ομάδα του Τζιάνι ντε Μπιάζι λόγω αποβολής του Λορίκ Τσάνα στο 36'.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η έμπειρη Ελβετία επιχείρησε να αιφνιδιάσει την -πρωτάρα σε μεγάλη διοργάνωση- Αλβανία και τα κατάφερε, αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Φαμπιάν Σαρ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τζερντάν Σατσίρι. Μεγάλη ευθύνη στο γκολ φέρει ο Ετρίτ Μπερίσα, καθώς πραγματοποίησε μία ανεπιτυχή έξοδο. Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, πίεσε για δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι -τυπικά- γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 25' κι έφθασαν πολύ κοντά στο 1-1 στο 31ο λεπτό, αλλά ο Γιαν Ζόμερ αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Αρμάντο Σαντίκου.

Πέντε λεπτά αργότερα τα δεδομένα στον αγώνα άλλαξαν άρδην. Ο αρχηγός της Αλβανίας, Λορίκ Τσάνα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του κι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Στη συγκεκριμένη φάση οι Ελβετοί κέρδισαν φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Μπλερίμ Τζεμαΐλι, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπερίσα. Η ομάδα του Πέτκοβιτς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Η εικόνα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε. Η Ελβετία διατήρησε τα ηνία του αγώνα και πίεσε για δεύτερο γκολ προκειμένου να "κλειδώσει" τη νίκη. Όμως, σε τρεις περιπτώσεις ο Μπερίσα είπε "όχι" στους Σεφέροβιτς (53', 67') και Σατσίρι (64'), με εξαιρετικές επεμβάσεις. Μετά το 65ο λεπτό, ο αγώνας απέκτησε φρενήρη ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 77' ο Σαντίκου έχασε μία δεύτερη σημαντική ευκαιρία να παραβιάσει την εστία του Ζόμερ, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Αλβανοί κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ, αλλά ο εντυπωσιακός Ελβετός γκολκίπερ πραγματοποίησε μία ακόμη τρομερή απόκρουση στο 87ο λεπτό σε τετ α τετ με τον Γκάσι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αλβανία: Μπερίσα, Αγκόλι, Μαβράι, Τσάνα, Χισάι, Τζάκα (61' Kάτσε), Κουκέλι, Αμπράσι, Λενιάνι, Ρόσι (74' Τσικαλέσι), Σαντίκου (82' Γκάσι).

Ελβετία: Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζεμαΐλι (76' Φράι), Τζάκα, Σατσίρι (88' Φερνάντες), Μεχμέντι (61' Εμπολό), Σεφέροβιτς.

Πηγή: Contragr

Δημοφιλή